Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Big miracle

Drew Barrymore tröstar valen.
Foto: Darren Michaels

DRAMA

Big miracle

USA. 

Av: Ken Kwapis. 

Med: Drew Barrymore, John Krasinski, Ted Danson. Längd: 1.47.

Tre valar - mamma, pappa, barn - fastnar när kylan slår till och isen lägger sig längs Alaskas kust. De har sitt andningshål som snart kommer att täppas till - och det är redan för långt ut till öppet vatten. Valarna vet.

Det gör också en stridbar Greenpeace-aktivist, Drew Barrymore på högvarv. Med okuvlig energi drar hon igång en räddningsoperation. Snart toppar valarnas öde tv:s nyheter och även hennes svurne fiende - det stora oljebolagets direktör - satsar stort för att visa att han står på naturens sida.

Ronald Reagan - det här hände på riktigt 1988 medan han ännu var president - beordrar dit militär.


En sovjetisk isbrytare ansluter och det kalla kriget tinar en aning trots frosten.

Alla utnyttjar valarna för egna syften. Och filmarna tar ut svängarna i en troskyldig satir som är rätt roande. Men de vill också berätta en solskenshistoria av "Rädda Willy"-sort och det låter sig inte riktigt göras. Det gulliga äventyr för hela familjen, som de nog tänkt sig, blir en tragikomisk cirkus i stället.

En barnfilm för vuxna som inte riktigt vet var den har sin publik.