Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Big hero 6"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Big hero 6" är en fantasirik hjältesaga, enligt Expressens Maria Brander.
Ur: "Big hero 6".

Du vet det inte ännu, men inom kort kommer du att känna ett sugande behov efter att äga en gigantisk levande Michelin-gubbe.

Du kommer att önska dig en Baymax - hjälteroboten från "Big hero 6" som både kan bota sjukdomar och läka sår, själsliga som kroppsliga.

När allting känns svårt låter du helt enkelt en lätt uppvärmd Baymax omsluta dig på alla sidor, och du är trygghetsmässigt tillbaka i fostervattnet.

"Big hero 6" vore ingenting utan sin annorlunda stjärna. Men det bjuds även på vackra bilder, fantasirika miljöer och roliga uppfinningar, i den här Disneyproduktionen, löst baserad på en Marvel-serie.

Sprittande känsla

Underbarnet Hiro bor i en smältdegel kallad San Fransokyo. Han pysslar mest med att bygga små stridsrobotar, men när han förlorar sin bror, ger han sig ut för att hitta den skyldige och får hjälp av ett gäng vänner utrustade med olika specialstyrkor.

Som berättelse är det ganska ordinärt, men det varma budskapet, och hisnande bilderna lyfter den här filmen mot skyarna. Och när Giro flyger med sin Baymax, får jag samma sprittande känsla som av draken Falcor i "Den oändliga historien".

BIO

"Big hero 6"

Animerat

USA.

Av: Don Hall och Chris Williams.

Med svenska röster av: Benjamin Wahlgren, David Lindgren, Morgan Alling, Ison & Fille, Nour El-Refai.

Längd: 1.48.

Från: 7 år.