Arthur och julklappsruschen

Publicerad
Uppdaterad
ANIMERAT
Tomteverkstan ser inte längre ut som i julaftons-Kalle Anka. Den liknar mer en militär ledningscentral, där tomtens äldste son Steve sköter logistiken och tusentals datanördiga Nissar håller digital koll på klappdistributionen. Som alla förstår behövs hundraprocentig precision ute på fältet, miljontals paket ska nå rätt barn samtidigt. Steves lillebror Arthur duger bara till att ta hand om önskelistor i postsorteringen.
Men när katastrofen inträffar är han den ende som håller måttet. En liten Gwens fina cykel har blivit olevererad och sånt får bara inte ske. Tillsammans med farfar, gammeltomten som gömt sin utdömda släde och även kan mobilisera ett spann renar när så krävs, ger han sig ut i julnatten.

Det blir ett
hisnande äventyr, men ändå är det så dags historien tappar farten - farfar kan köra släde men är inte så bra på att navigera och hamnar lätt hos fel barn i fel världsdelar.
Men innan dess är den högst underhållande med tomtefamiljens interna stridigheter i det högteknologiska tomtetemplet under Nordpolen.
Studion som blivit mest känd för Wallace och Gromit är rätt bra på julspänning och julstämning också.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag