American pie: Reunion

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Jason Biggs och Eugene Levy medverkar i "American pie: Reunion".
Foto: Gorassini Giancarlo

KOMEDI.

USA.

Av: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg.

Med: Jason Biggs, Alyson Hannigan, Seann William Scott.

Längd: 1.52.

 


 Åren har gått och det är dags för återträff med polarna från high school.

Då var grabbarna i gänget besatta av sex, påhittigheten var utan gräns och plumpa pinsamheter kantade deras väg. Men det blev mycket snack och lite verkstad.

Tretton år senare är det ungefär lika illa, fast nu av delvis andra skäl. Somliga, som huvudpersonen Jim, har fru och barn - och sex har på nytt blivit en oåtkomlig bristvara. Andra, som stökige Stifler, har framgångsrikt bevarat sitt tonårsjag och blivit en ännu större säkerhetsrisk än tidigare.


Sexgalna tonåringar må vara prövande, sexgalna män på väg mot medelåldern är värre. Så det finns skäl att hålla sig undan.

Fast det blir inte så farligt. Åtskilligt påminner om de första filmerna. Skådespelarna har blivit äldre men rollerna behållit passformen. Och Eugene Levy spelar fortfarande framgångsrikt förstående far, även om han numera är änkling.

Gamla förälskelser väcks till liv och Jim trasslar till det med grannflickan som han brukade barnvakta. Det är lika sexistiskt som förr men också frejdigt farsartat. Mest pinsamt blir det när filmarna mot slutet känner sig tvungna att sjunga kärnfamiljens lov.

Gossarna från förr är sig ganska lika i denna "American Pie"-film några år senare.