Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Amcoff: Den är gapig men underhållande

Carly har hittat drömmannen i Mick som är romantisk, underhållande och vrålsnygg. Under åtta veckor går den framgångsrika advokaten på rosa moln och vågar till och med arrangera ett möte mellan Mick och sin far innan eländet brakar lös.

ROMANTISK KOMEDI

3 getingar

The other woman

USA. Av Nick Cassavetes Med Cameron Diaz, Leslie Mann, Nikolaj Coster-Waldau, Kate Upton, Nicki Minaj, Don Johnson

Längd: 1.50 Från 7 år.

Så bra är skådespelarna

Leslie Mann

4 getingar

Är filmens verkliga behållning, en riktig komedienn! Är ännu mer lysande i "This is 40" och "På smällen".

-

Cameron Diaz

3 getingar

Diaz gör en av sina bättre insatser på senare år och levererar en mer mogen rolltolkning än sitt standard-vimsiga jag.

-

Kate Upton

2 getingar

Ska spela ung, naiv och bystig och gör precis det och inte mer. Blir lite av ett femte hjul i den mer etablerade duon Mann/Diaz.

-

Nikolaj Coster-Waldau

2 getingar

Skurkroll som manglas ordentligt av sina kvinnor men blir lite överdrivet upprörd på slutet. En favorit som tyvärr inte kommer till sin rätt här.

 Det visar sig att Mick är gift och Carlys perfekta New York-tillvaro får sig en rejäl törn. Ännu värre blir det när den försmådda hustrun Kate dyker upp på Carlys kontor för att vältra sig i brustna illusioner. Mot alla odds blir de två vänner, de lyckas snart värva bombnedslaget Amber, Micks senaste "affärer" och tillsammans planerar de en gruvlig hämnd på bedragaren.

Bortsett från att det bitvis är löjeväckande flamsigt, gapigt och övertydligt finns här en hel del underhållande sekvenser och det är roligt att den röda tråden är trions vänskap.

Regissören Nick Cassavetes har god hand med sina skådespelare och har gjort flera filmer med där kvinno- rollerna får ta plats. "The Other Woman" är inget undantag - här ges de utrymme att vara både sårbara och starka, dråpliga, galna och självständiga.

Slutet kommer knappast som en överraskning

Visserligen involverar varje samtal de för en eller flera män... men så är det här en relationsdriven historia med äktenskapsbrott i fokus så det får väl passera.

Slutet kommer knappast som en överraskning och då vägen dit är lite utdragen har man hunnit få en lätt överdos av den perfekt sminkade, slimmade, välklädda trion som tycks vara befriad från både jobb och andra plikter under tiden de hämnas ärkeröven Mick.

Cassavetes film är ingen kioskvältare men värd sina nästan två timmar om man gillar genren för den håller sig flytande strax över den uppsjö usla filmer som görs i samma anda. Detta är mycket beroende av Leslie Mann - hon är väldigt rolig och skicklig på att växla från sockersöt hemmafru till förkrossad hustru, från gapigt fyllo till beräknande Lady Vengeance.