Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Alvin och gänget: Gasen i botten"

Dags för den fjärde "Alvin och gänget"-filmen, och allt kommer troligtvis vara som vanligt. Det vill säga barnen kommer att älska den, och filmkritikerna hata den.

Därför tog jag med mig ett sånt där oskyldigt okritiskt barn till pressvisningen. Han var jättenöjd! Varför? "För att det var ekorrar med A på tröjan."

BIO

"Alvin och gänget: Gasen i botten"

Animerat

USA.

Av Walt Becker.

Med Jason Lee, Kimberly Williams-Paisley, Josh Green, Bella Thorne.

Längd: 1:33.

Från: Barntillåten.

Okej, men vad gillar du med det? ”De åt upp hela huset, bordet, soffan, allt var trasigt".

Mycket klokare än så blev jag inte på det gåtfulla folkets relation till Alvins dragningskraft.

Men uppenbarligen är det något visst med gulliga ekorrar med gälla röster, och spännande med färgsprakande action. När de tre små animerade vännerna råkar släppa lös allt från apor till papegojor på ett flygplan, är lyckan gjord.

Numera bortskämd

Som vuxen däremot är man ju numera bortskämd med barnfilmer som är laddade med lika mycket humor för de stora som de små. Filosofiska djup och skämtsamma blinkningar som går över huvudet på barnen. Det får man inte här. Alls. Och berättelsen om hur Alvin och hans gäng åker till Miami för att stoppa sin människopappa Dave från att förlova sig, är så pass tunn att den mest kan liknas vid en tråd som håller ihop gulliga musikalnummer och tokiga prutt- och kissincidenter.

Detta är med andra ord kanske inte att klassa som godkänd kvalitetsunderhållning, men även barn ska ha rätt att odla sin dåliga smak.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!