Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"10 cloverfield lane"

Ur: "10 cloverfield lane".

Som "En man som heter Ove" – fast en thriller

Spinoffen på den omtalade J.J Abrams-produktionen ”Cloverfield” skulle kunna beskrivas som en uppföljare till ”Room” eller ”En man som heter Ove”.

BIO

"10 cloverfield lane"

Thriller

USA.

Av Dan Trachtenberg.

Med John Goodman, Mary Elizabeth Winstead, John Gallagher Jr.

Längd: 1:43.

Från: 15 år.

John Goodmans vresige rollfigur Howard är rentav rätt lik Rolf Lassgård med sina rynkade ögonbryn. Men i stället för att inspektera rara mexitegelhus, så har han byggt sig en bunker och förberett sig för den dag ryssarna eller marsianerna kommer.

Den iskallt rysande poängen är att Michelle (Winstead) inte riktigt vet vilket, när hon vaknar upp i ett kalt rum, fastkedjad till väggen och med en droppslang i armen.

Rädd och glad samtidigt

Hon har inte bara råkat ut för en bilolycka, utan tydligen även världens undergång mitt i medvetslösheten. Jordytan är numera obeboelig, det är åtminstone vad både Howard och Emmett (Gallagher) påstår. På bara femton minuter inledning lyckas filmmakarna täcka in en imponerande stor del av mina värsta mardrömmar, för att sedan komplettera med inslag av humor.

Känslan är förvirrande, men jag har nog aldrig varit så rädd och så glad samtidigt.