Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"10 cloverfield lane"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ur: "10 cloverfield lane".

Som "En man som heter Ove" – fast en thriller

Spinoffen på den omtalade J.J Abrams-produktionen ”Cloverfield” skulle kunna beskrivas som en uppföljare till ”Room” eller ”En man som heter Ove”.

John Goodmans vresige rollfigur Howard är rentav rätt lik Rolf Lassgård med sina rynkade ögonbryn. Men i stället för att inspektera rara mexitegelhus, så har han byggt sig en bunker och förberett sig för den dag ryssarna eller marsianerna kommer.

Den iskallt rysande poängen är att Michelle (Winstead) inte riktigt vet vilket, när hon vaknar upp i ett kalt rum, fastkedjad till väggen och med en droppslang i armen.

Rädd och glad samtidigt

Hon har inte bara råkat ut för en bilolycka, utan tydligen även världens undergång mitt i medvetslösheten. Jordytan är numera obeboelig, det är åtminstone vad både Howard och Emmett (Gallagher) påstår. På bara femton minuter inledning lyckas filmmakarna täcka in en imponerande stor del av mina värsta mardrömmar, för att sedan komplettera med inslag av humor.

Känslan är förvirrande, men jag har nog aldrig varit så rädd och så glad samtidigt.

BIO

"10 cloverfield lane"

Thriller

USA.

Av Dan Trachtenberg.

Med John Goodman, Mary Elizabeth Winstead, John Gallagher Jr.

Längd: 1:43.

Från: 15 år.