Live-published photos and videos via Shootitlive

Tommy Körberg går på kraft och erfarenhet, men Helene Sjöholm är kvällens största stjärna på Ullevi. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURESTommy Körberg går på kraft och erfarenhet, men Helene Sjöholm är kvällens största stjärna på Ullevi. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Tommy Körberg går på kraft och erfarenhet, men Helene Sjöholm är kvällens största stjärna på Ullevi. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURESFoto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
 Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Peter Jöback är kvällens värd och presenterar musikaler och artister på ett ledigt. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURESPeter Jöback är kvällens värd och presenterar musikaler och artister på ett ledigt. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Peter Jöback är kvällens värd och presenterar musikaler och artister på ett ledigt. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

En stor kväll för musikalvänner

Publicerad

Det är en stor kväll för musikalvänner. I största laget.

Peter Jöback vill bjuda generöst, ge mycket till publiken.

Men det blir – för mycket.

KONSERT

I love musicals – all stars

Ullevi, Göteborg

Publik: 26 742

Vem: Peter Jöback, Tommy Körberg, Helen Sjöholm, Tam Mutu, Scarlett Strallen, Ma-Anne Dionisio, Emmi Christensson, dansare, Stockholm sinfonietta (40 personer). Dirigent: Julian Bigg. 

Vad: ”Världens största musikalkonsert” – enligt Jöback, som är mannen bakom projektet. En helkväll med melodier ur stora musikaler med Sveriges tre största musikalstjärnor. Jöback har spelat mot Sjöholm i ”Kristina från Duvemåla”, Körberg har spelat mot Sjöholm i ”Chess”, men Jöback och Körberg har aldrig mötts på scenen förr. Här möts alla tre.

Scenen fylls med ett enormt flöde av nummer ur kända och mindre kända amerikanska och brittiska musikaler, även några svenska. 

Ballader, duetter, shownummer med dansare, blandat och blandat igen. 

Musikal är musikteater, föreställning med handling, där publiken blir engagerad och där sångnumren betyder något. Den känslan saknas i denna spretande kavalkad.

Med detta sagt, så måste jag erkänna att här finns stor scenkompetens och ett knippe riktigt bra nummer. 

Helen Sjöholm är kvällens största stjärna med sin vackra röst, sin dramatiska nerv och sin omedelbara humor. 

När hon gör den gripande ”Du måste finnas” från ”Kristina från Duvemåla”, då reser sig hela Ullevi och jublar. 

Hon är en fräck Sally Bowl i ”Cabaret” och i gnistrande vit klänning ger hon liv åt ”Don´t cry for me Argentina” ur ”Evita”. Och så en nedtonad och vacker ”Bortom sol och måne”. ur lilla svenska musikalen ”Hjälp sökes”.

Tommy Körberg går på kraft och erfarenhet. Skickligt tar han hand om vilken låt som helst, men det lyfter förstås extra i ”Anthem” och där får han sin stående ovation. I andra akten förekommer han sparsamt, men levererar en spänstig, jazzig version av ”My favourite things” ur ”Sound of music”.

Peter Jöback är kvällens värd, presenterar musikaler och artister på ett ledigt och trevligt sätt och uppfyller förstås publikens förväntningar med ”Phantom of the Opera”. Han gör också låtar ur den långa rad av musikaler han varit med i. 

Tommy Körberg.Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Men kvällen är lång, det är risk för utmattning, och när konserten går in på fjärde timmen, så sprider sig en viss seghet i friluftssalongen.

För där i andra akten finns transportsträckor, som jag gärna hade hoppat över. Kvällen hade inte blivit sämre om den varit någon timme kortare. Kanske hade den rentav blivit bättre.  

Bäst var Helen Sjöholm.

Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

MUSIKALLISTA

Melodier ur följande musikaler:

 

”My fair lady” – medley

”Gypsy”

”Sweet charity”

”Hair” – medley

”Miss Saigon”

”West Side story”

”Kristina från Duvemåla”

”City of Angels”

”Chess” 

 

”Livet är en schlager”

”Phantom of the Opera”

Kander & Ebb-medley 

(”Cabaret”, ”Chicago”, ”Kiss of the spider woman”)

”Evita”

”Love never dies”

”Wicked”

”Candide”

”Guys and dolls”

”Sound of music”

”Hjälp sökes”

”Moulin Rouge”

”Jesus Christ superstar”

”The witches of Eastwick”

”Les miserables”

”Carousel”

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag