Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dj-duon bjöd på en medioker soloshow

Cazzette är egentligen en duo, men på Summerburst dök bara en upp.
Foto: Magnus Liljegren / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Cazzette på Summerburst.
Foto: Magnus Liljegren / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

Cazzette

2 getingar

Summerburst, Gärdet

Den svenska duon som har varit Aviciis protegéer har en tid i eftermiddagssolen. De har tur, för EDM-publiken är proffs på att fixa festen. Det spelar ingen roll hur lite folk det egentligen samlats framför scen, de trycker alltid i hop sig till en svettig klunga mitt framför. Med andra ord beter de sig precis tvärtemot den klassiska rockpubliken som helst sprider ut sig så gott det bara går, med en bärs i handen.

Eller jag ska inte säga de. För Cazzette-duon är här bara en. Alexander Björklund kör ett soloset, medan Sebastian Furrer, är hemma av oklar anledning. Jag har sett det förut i DJ-duos. I bland turas de om.

Cazzette på Summerburst

Och det är en väldigt medioker dansshow han bjuder på. Visserligen är man bortskämd när det gäller pyro, ljus och volym på just den här festivalen. Men det här är inte mer än en bra dj på ett sommarkalas.

Det är förstås kul att han blandar in svensk musik i housen, som annars alltid är på amerikanska. Frej Larssons "Festival i mitt vardagsrum” får stort utrymme.

Och mot slutet hyllar Cazzette-halvan också den svenska sommaren. I en ordentligt upphackad och med riktigt tillsatta beats spisar han Gyllene Tiders ”Sommartider” över den blomsterkransprydda publiken.

Och sin nya singel ”Blue sky” med Laleh på vokal ackompanjeras av en lika passande som efterlängtad, hög blå himmel över det enorma Gärdet.