Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det är för mycket – och för absurt

Den spontana reaktionen är skratt.

För vad regissören Nadhid Persson har gått igenom med sin Tinderdejt är bara för mycket och för absurt. 

Dokumentär

ANDERS, JAG OCH HANS 23 ANDRA KVINNOR

Sverige. Av Nahid Persson. Med Nahid Persson och Anders Rosén. Längd: 1:30. Från: Barntillåten.

Anders Rosén, som han heter, är inte bara före detta Europamästare i tennis och vän med Björn Borg. Han är även otrogen – med 23 andra kvinnor. Samtidigt.

För att upprätthålla fasaden för han bok över sitt avancerade dejtingsystem, och av en inte helt glasklar anledning ställer han så småningom upp på att exponera allt i filmen. 

Guldbaggebelönade Nahid Persson är tidigare känd för riskabelt journalistiskt arbete med filmer som ”Prostitutionen bakom slöjan”, men här ger hon sig in på en helt ny typ farligt territorium – det känslomässiga.

Snarare än att blotta Anders, så blottar hon här faktiskt sig själv så ärligt, att något liknande inte skådats ens i våra naknaste dokusåpor. Det är det lilla stråket av genans som fortfarande finns i att ge sig ut på nätdejtingmarknaden, förnedringen i att bli bedragen och desperationen i att ändå, lik förbannat, försöka få ihop den dödsdömda relationen. 

Munterheten fastnar snart i halsen inför insikten att Anders utvecklat någon form av relationsberoende med Nahid som plågsamt rationell medberoende vid sin sida. Det väcker så klart frågor kring hur dejtingapparna förvandlat människor till konsumtionsvaror, men kanske ännu mer insikter om hur skrämmande lätt det är att bedra inte minst sig själv.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!