Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Aerosmith spelar skjortan av yngre konkurrenterna

Steven Tyler släntrade ut i början med tuggummi i mun, skakade på huvudet och kom in fel i “Let the music do the talking”.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
“Jag vet inte om vi håller för evigt, med så länge vi spelar som vi gör nu, håller vi på ett bra tag till”, sa Steven Tyler nyligen i en intervju.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
År 2020 firar Aerosmith femtio år.
Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

NORJE. Ett gäng veteraner som känns pånyttfödda, ett avsked som mest är en kaxig hälsning framåt.

För inte slutar Aerosmith nu när de låter så här bra?

Vi tar det här med avskedet direkt: Aerosmith verkar ha ändrat sig på den punkten. Den utlovade farvälturnén som når Sweden Rock har reviderats till… något annat.  

Och inte mig emot.

Scorpions och In Flames får ursäkta, med festivalens överlägset största bokning i år stänger största scen på torsdagen. Och rockveteranerna gör det på så sätt att ingen borde känna sig besviken efteråt. Det finns inget band jag lyssnat på mer i livet än Aerosmith. Därför blir jag genuint glad av att om de trots allt nu i alla fall närmar sig att lägga av, så gör de det med bandana-scarfen i topp.  

Kallar publiken "baby"

Steven Tyler släntrar ut i början med tuggummi i mun, skakar på huvudet och kommer in fel i “Let the music do the talking”. Efter det sätter frontmannen inte en röd sneaker-fot fel under kvällen. Tyler kallar oss “baby” konserten igenom när han tar sitt Aerosmith från nittiotalets MTV-estetik till sextiotalets blues-rötter och tillbaka till framtiden. Han sjunger rakt igenom fantastiskt. I “Janie’s got a gun” känns det som vi är tjugo tusen statister i den där blåtintade videon från förr.

Konsert:

Aerosmith

Sweden Rock Festival, Norje

Publik: De flesta är på plats, säkert en bit över 20 000.
Vem: Rockgrupp bildad i Boston 1970. Är det mest säljande amerikanska rockbandet genom tiderna med över 150 miljoner plattor. Består av originalmedlemmarna Steven Tyler (sång, munspel), Joe Perry (gitarr, sång), Tom Hamilton (bas), Joey Kramer (trummor) samt Brad Whitford (gitarr) som kom med 1971.
Vad: Är ute på turnén "Aero-Vederci Baby!" som sägs, kanske, möjligen, vara gruppens sista.

Firar 50 år 2020

“Jag vet inte om vi håller för evigt, med så länge vi spelar som vi gör nu, håller vi på ett bra tag till”, sa Steven Tyler nyligen i en intervju. Och det märks verkligen att de fem herrarna gillar just att spela tillsammans. Under bluespartiet känns det spontant, långt från inövat. Nerven finns där hela tiden.


LÄS MER: Lugn start hittills på Sweden Rock 


År 2020 firar Bostons finaste rockband femtio. Bli inte förvånad om herrarna då igen står på samma scen i Norje. För här i en småkall natt i Blekinge kom, såg och spelade Aerosmith skjortan av de flesta yngre konkurrenterna på Sweden Rock.

Veni, vidi, aero-vederci, baby.


Aerosmith låt för låt:

Let the Music Do the Talking


Young Lust


Cryin'


Livin' on the Edge


Love in an Elevator


Janie's Got a Gun


Stop Messin' Around 


Oh Well


Mama Kin


Back in the saddle


Chip away the Stone


Sweet Emotion


I Don't Want to Miss a Thing


Rag Doll


Come Together


Dude (Looks Like a Lady)


Dream On


Mother Popcorn


Walk This Way

Expressens Anders Dahlbom på Sweden Rock Festival