Rebecka Karlssons tårar – berättar om mobbingen

Rebecka Karlsson fäller tårar i sin presentationsvideo.
Foto: OLLE SPORRONG
Rebecka Karlsson tävlar med låten ”Who I am”.
Foto: OLLE SPORRONG

LEKSAND Rebecka Karlsson gör debut i Melodifestivalen med en personlig låt där hon sjunger om vikten att stå upp för sig själv.

Artisten ser sin låt som en revansch mot de som mobbat henne, och brister ut i gråt när hon berättar om uppväxten.

– Jag mådde illa varje gång jag satte mig på bussen till skolan, säger hon.

På lördag gör Rebecka Karlsson, 18, från Örkelljunga debut i Melodifestivalen med bidraget ”Who I am”.

– Låten handlar väldigt mycket om min uppväxt och att jag försöker ta mig framåt. Jag försöker bli stark och undvika alla som försöker plocka ner mig. Det handlar om mitt personliga liv, hur jag har haft det, säger Rebecka Karlsson.

När artisten berättar om de många år av mobbning hon upplevt så blir det känslosamt, och hon kan inte hålla tårarna tillbaka.  

– Jag har varit mobbad sedan jag var åtta år och inte haft så mycket kompisar, säger hon.Rebecka Karlsson tar studenten till sommaren. Mobbningen har följt henne ända fram till i dag.

– De två första åren av gymnasiet var väldigt hårda, det var tufft. Jag mådde illa varje gång jag satte mig på bussen till skolan, säger hon.

”Det här är en revansch”

Rebecka Karlsson kom tvåa i TV4:s ”Idol” 2016, mot Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen. När artisten kom tillbaka till skolan i Örkelljunga fick hon utstå hårda ord.

– I början var det mestadels: Vem tror du att du är egentligen? Bara för att du har varit med i ”Idol”. Mycket utfrysning. Det här är en revansch, säger hon.

Under Melodifestivalen stöttas Rebecka Karlsson av både sin familj och pojkvännen sedan två år, Tim Nilsson. 

– Både han och mamma är här på plats. De ger mig massage, peppande ord och stöttar mig. Det är den ultimata tryggheten, säger hon.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.