Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rebecka, 30, om TV4:s nya program: ”Var gråtfärdig”

Elin Härkönen är en av deltagarna i TV4:s nya program ”Elitstyrkornas hemligheter”.
Här är deltagarna i ”Elitstyrkans hemligheter” i TV4.
Foto: Jakob Dahlstrom / TV4

Malmötjejen Rebecka Sundell, 30, är en av deltagarna i TV4:s nya program ”Elitstyrkornas hemligheter”.

I programmet drillas 18 deltagare under en veckas tid av tidigare elitsoldater.

– Man blir pushad till sin psykiska och fysiska gräns. Det är svårt att förklara, man var gråtfärdig, säger Rebecka Sundell.

Om drygt två veckor drar TV4:s nya program ”Elitstyrkornas hemligheter Sverige” i gång.

Programmet spelades in under hösten, och bland deltagarna finns utöver hälso- och träningsprofilen Elin Härkönen, 26, också grundskoleläraren och rugbyspelaren Rebecka Sundell från Malmö.

Nu berättar hon om sin upplevelse.

– Det går ut på att de ska bryta ner oss fysiskt och psykiskt, säger Rebecka Sundell.

– Man blir pushad till sin psykiska och fysiska gräns. Det är svårt att förklara, man var gråtfärdig. För mig blev det en chock, jag trodde inte att det skulle vara så påfrestande som det var, säger hon.

Rebecka Sundell spelar rugby till vardags.
Foto: Privat.

”Det är inte för alla”

Trots att det var tuffa dagar på Gotland så fick Rebecka Sundell med sig många lärdomar från programmet. Hon tränar sju till åtta gånger i veckan och är med i det svenska rugbylandslaget, men trots det var omställningen svår.

– Det är inte för alla, du måste ha ett starkt psyke och en stark kropp, säger hon och fortsätter:

– Jag trodde att jag var väldigt fysiskt stark när jag kom dit. Jag hade ett gott självförtroende, men det var som sagt något utöver det vanliga. Man var så trött så att man knappt pratade med varandra. Vi var bara i varandras närhet, men ändå blev vi jättenära. Hela upplevelsen var skitjobbig, men samtidigt fantastisk.

Vad tar du med dig från programmet?

– Man måste acceptera att man alltid inte presterar på topp. Det behöver inte vara perfekt, så länge du gör ditt bästa. Ibland har man bara en dålig dag, och det måste man acceptera, det var en sak jag tog med mig.

Här är SVT:s nya serie ”Änglavakt” – vill lyfta tabun kring att prata om självmord:

Här är SVT:s nya serie "Änglavakt" – vill lyfta tabun

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.