Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rebecca Ferguson: Cruise motiverar mig

"Mission: Impossible - Rogue Nation" närmar sig.

Svenska Rebecca Ferguson har en viktig roll och spelar mot Tom Cruise.

– När Tom gör någonting, det är min motivation. Om Tom gör det, så försöker jag också, säger Ferguson i en kortfilm från Paramount Sweden.

Den 31 juli är det äntligen premiär för den femte filmen i "Mission: Impossible"-serien. I filmen, som bär undertiteln "Rogue Nation", gör Tom Cruise återigen rollen som superspionen Ethan Hunt. Men i filmen kommer vi även få se svenska Rebecca Ferguson.

I en kortfilm från Paramount Sweden, filmens distributör, berättar Ferguson om sin roll.

– Jag spelar Ilsa Faust, den kvinnliga versionen av Ethan Hunt. Hon har en hård sida men också en sårbarhet precis som jag, säger hon i videon och skrattar.

Tom Cruise har bara goda saker att säga om svenska skådisen.

– Hon har aldrig gjort action förut, men som tur är så är hon en fantastisk atlet. Hon är en grym skådespelerska, säger Cruise i videon.

 

LÄS MER: Rebecca Ferguson i "Mission: Impossible"

 

"Det är min motivation"

Ferguson berättar att vad som peppat henne under inspelningarna är Cruise och alla hans stunts.

– När Tom gör någonting, det är min motivation. Om Tom gör det, så försöker jag också. Det har varit så häftigt och jag använder aldrig det ordet. Jag har alltid älskad "Mission: Impossible", säger Ferguson i filmen.

Fergusons roll i "Mission: Impossible 5" ska enligt tidningen Variety vara en lönnmördare – som får Tom Cruises karaktär Ethan Hunt på fall. Rollen ska vara mycket fysiskt ansträngande och filmbolaget kräver att hon ska vara i toppform inför inspelningsstarten i augusti.

Enligt samma tidning ska svenskan vara både Cruises och filmregissören Chris McQuarries förstahandsval.

Ferguson är inte den första svensken att knipa en roll mot Cruise i "Mission: Impossible"-filmerna. I den senaste filmen, "Mission: Impossible - Ghost protocol" som kom för tre år sedan, spelade Michael Nyqvist superskurk.

 

LÄS MER: "Mission: Impossible 5" stoppas - slutet dåligt

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.