Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon påstås tjäna 9 miljoner i månaden på Onlyfans

Hon påstås tjäna 9 miljoner i månaden på Onlyfans
Megan Barton Hanson deltog i ”Love island”.Foto: Instagram
Foto: Instagram

Fler och fler svenska och utländska profiler vänder sig till den kritiserade betalsajten Onlyfans för att sälja sitt innehåll.

Nu säger ”Love island”-stjärnan Megan Barton Hanson att hon tjänar uppemot nio miljoner i månaden på sajten.

Onlyfans lanserades 2016 som ett alternativ för ”kreatörer” att sälja sitt innehåll, såväl bilder som videos, till betalande medlemmar.

Sajten har med tiden lockat till sig flera porrstjärnor, samt unga tjejer som säljer avklädda bilder till prenumeranter.

Ett koncept som har mötts av både ris och ros det senaste året.

Köpt ett hus

Svenska Monica Hult, 28, är en framstående användare på sajten där över 1 100 prenumeranter betalar motsvarande 57 kronor i månaden för hennes innehåll.

En annan som tjänar bra är Megan Barton Hanson, känd från den brittiska realitysåpan ”Love island”. 

26-åringen – som dessutom har 1,7 miljoner följare på Instagram – berättar att hon har köpt ett helt lyxhus i London för pengarna hon tjänat genom att publicera underklädesbilder på Onlyfans.

https://www.instagram.com/p/CHnQQWNJ5wx/

Brittiska The Sun skriver att Megan Barton Hanson kan tjäna uppemot nio miljoner kronor i månaden.

– Det har definitivt hjälpt mig att köpa mitt drömhus och det har gett mig pengar för alla nya möbler, säger hon till The Sun.

Realitystjärnan säger att hon ”tar tillbaka makten” genom att själv styra över sitt innehåll samt är stolt över vad hon har åstadkommit.

Sajten får kritik

Megan Barton Hanson berättar vidare att många tjejer kontaktar henne för råd och tips om hur de själva ska gå tillväga. 

Expressen har flera gånger tidigare skrivit om Onlyfans.

Då har Meghan Donevan, forskare på organisationen Talita som hjälper människor ut ur prostitution och pornografi, varnat för att gränsdragning på sajten kan vara svår – speciellt i tider som dessa där många har det knapert ekonomiskt.

– Man kanske börjar med att lägga upp några avklädda bilder och känner att man kan kontrollera sina gränser, att man kanske bara gör det här tillfälligt för att tjäna lite pengar. Problemet är att det inte är det som köparna, männen, efterfrågar, säger säger Meghan Donovan och fortsätter:

– Till slut tvingas kvinnorna lägga upp grövre innehåll, om de vill tjäna samma summor som innan. Någonstans på vägen tappar man greppet och då blir det allt svårare att ta sig ut. Om kvinnan är desperat, särskilt i dessa tider, är det svårt att tacka nej.

LÄS MER: Monica, 28, från Sverige är en av Onlyfans största: ”Det kommer med ett visst bakslag”

LÄS MER: Unga lockas från Tiktok till Onlyfans – skryter om vad de tjänar på bikinibilder

LÄS MER: Svenska Filippa, 30, testade Onlyfans i två veckor – så gick det

Svenska Josies nakenbilder på Onlyfans – tjänar tusentals

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.