Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Realityprofilen Leif-Ivan Karlsson säljer lyxvillan

Vilka är familjen Karlsson?
Huset på två våningar har bland annat ett garage med plats för flera bilar. Foto: Sofia Carlsson
Huset ligger precis intill Atlanten.Foto: Elad Elkoubi/Swift pix
Inuti finns bland annat ett gigantiskt allrum.Foto: Elad Elkoubi/Swift pix
Huset sett uppifrån.Foto: Elad Elkoubi/Swift pix
Ett av sovrummen.Foto: Elad Elkoubi/Swift pix
Allrummet sett från andra våningen, med poolen precis utanför.Foto: Elad Elkoubi/Swift pix
Ytterligare ett sovrum.Foto: Elad Elkoubi/Swift pix
Leif-Ivan Karlsson försöker sälja sin lyxvilla i Florida.Foto: JOHAN ERIKSSON
Framtidsplanen är att han och hustrun Susanne ska flytta tillbaka till Sverige. Foto: JOHAN ERIKSSON
1 / 10

Entreprenören och tv-profilen Leif-Ivan Karlsson säljer sin lyxvilla i Florida.

Utgångspriset ligger på drygt 40 miljoner svenska kronor.

– Det är det finaste huset i hela jävla Florida, säger Leif-Ivan Karlsson själv om huset.

Leif-Ivan Karlsson, 58, har tillsammans med sin familj synts i TV3:s realityserien ”Karlssons”.

Nu har han valt att försöka sälja sin 550 kvadratmeter stora lyxvilla i den lilla orten Lighthouse Point på Floridas östkust.

Utgångspriset ligger på ungefär 39,9 miljoner svenska kronor och har allrum, jättebar, tre stora gästrum med både walk in-closet och egna badrum. Det stora sovrummet, ofta kallat ”master bedroom”, är bara det 145 kvadratmeter stort. 

– Man vet ju aldrig om det blir sålt. Men det är högkonjunktur här och ska man sälja det så är det dags, menar Leif-Ivan Karlsson när Expressen når honom.

Vad är det bästa med huset tycker du?

Det är ju läget. Location. Läge, läge, läge. Det är ju oslagbart. Det finns inget bättre läge i hela Florida. Det finns inte någon så vacker tomt, så vacker mark. Vi ligger ju precis vid havsinloppet.

Familjen har formellt inte bott i huset, utan bor till vardags i ett radhus i närheten. Men sedan Karlsson köpte huset för sex åren har han tillbringat mycket tid i det.

– Vi har haft det för fester, representation, huvudkontor. Det är ett företagshus. Vi har inte bott där men vi har ju använt det till businessen. Det har varit en företagsfastighet.

Utsikten från huset.Foto: Elad Elkoubi/Swift pix
Ett av sovrummen.Foto: Elad Elkoubi/Swift pix
Huset är 550 kvadratmeter stort. Foto: Elad Elkoubi/Swift pix
Bubbelpool i slutet av korridoren.Foto: Elad Elkoubi/Swift pix
Köket.Foto: Elad Elkoubi/Swift pix
Poolen intill vattnet.Foto: Elad Elkoubi/Swift pix
Huset sett från bryggan. Foto: Elad Elkoubi/Swift pix
Huset sett från gatan utanför. Foto: Kristofer Sandberg
1 / 8

Vill hitta boende i Mariefred

Chansen att till en bra bostadsaffär är samtidigt inte den enda anledningen till varför Leif-Ivan och hustrun Susanne ska sälja lyxvillan.

– Ska jag vara ärlig så har jag ju haft en hel del hjärtinfarkter och jag vet inte om jag klarar av det här resandet något mer. Det är inte bara att fara omkring och flyga. 

– Vi ska hitta ett boende i Mariefred. Men vi måste ju veta att vi har sålt det här. Men det löser sig. Vi har ju barn och barnbarn i Mariefred och då är väl tanken vi att vi ska bosätta oss där, fortsätter Karlsson.

Samtidigt har entreprenören kvar sin mångmiljonvilla på Tullinge strand i Sverige. Leif Ivan-Karlsson lade ut huset till försäljning 2018 och ville då ha 49 miljoner kronor. Då ingick även fem kringliggande fastigheter.

Men när villan, som Karlsson kallar för ”Örnberget”, ett år senare ännu inte var sålt sänktes priset till 45 miljoner.

– Marknaden har satt sig lite grann sedan de var ute och testade sist så jag tycker att det är en realistisk bedömning, sa mäklaren Markus Martinsson till Leva & Bo vid tillfället. 

Hoppas kunna sälja ”Örnberget”

Huset utanför Tullinge utgörs av fyra våningar, 22 rum, två spaavdelningar och är allt som allt 700 kvadratmeter stort.

– Vi har ju kvar Örnberget. Det är ju till salu. Vi har en kund som har sagt att han ska köpa det, men det är inte riktigt klart än, berättar Leif-Ivan Karlsson.

När det gäller lyxvillan i Florida så anser mäklaren vid försäljningen, Sofia Carlsson, att försäljningsmöjligheterna är goda, mycket på grund av läget vid huvudkanalen. Men också på grund av området i sig.

– Lighthouse Point är ett väldigt populärt område. Det ligger som på en liten halvö. De har sin egen polispatrull och det är väldigt hög säkerhet i det här området, vilket folk gillar.

Leif-Ivan Karlsson, ibland kallad ”superentreprenören” har främst tjänat sina pengar på fastighetsaffärer, men drev tidigare även flera asylboenden i Sverige.

2016 avslöjade Expressen att Karlsson drog in miljoner samtidigt som boende på hans asylboende kunde bo så många som sju personer i ett rum.

2017 lade mångmiljonären ned verksamheten. Enligt Expressens granskning resulterade hans asylboende under en period på totalt tre år i en vinst på drygt 23 miljoner kronor.

Leif-Ivan Karlssons bästa kärlekstips

Leif-Ivan Karlssons bästa kärlekstips

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.