Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kevin Spacey på plats i rätten – förbjuds kontakt med offret

Kevin Spacey.
Kevin Spacey.
Kevin Spacey.
Kevin Spacey.
Kevin Spacey.
Kevin Spacey. Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Kevin Spacey. Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
1 / 8

Skådespelaren Kevin Spacey anklagas för sexuella övergrepp mot en 18-årig kille på en bar – ett övergrepp som ska ha filmats på Snapchat.

På måndagen ställdes Spacey inför rätten, där han hävdade att han inte är skyldig till brottet.

I rättssalen fick Spacey också order om att inte ta någon kontakt med offret eller hans familj under rättsprocessen, och skådespelaren nickade för att visa att han förstått.

"House of Cards"-skådespelaren Kevin Spacey, 59, anklagas för sexuella övergrepp mot en då 18-årig kille, i en bar 2017. Spacey ska ha druckit alkohol med 18-åringen och sedan tagit på hans kropp – ett övergrepp som kan ha filmats på Snapchat.

På måndagen kallades skådespelaren till rätten i Nantucket, Massachusetts, där han hävdade att han inte är skyldig till brottet han anklagas för.

Spacey hade på sig en grå kostym och mönstrad skjorta när han inställde sig i rätten, men sa inget till domaren. Han hade med sig två advokater, Alan Jackson och Juliane Balliro, som han sågs utbyta ord med.

Åklagarsidan ombad Kevin Spacey att inte ha kontakt med sitt offer under rättegångsperioden.

– Vi föreslår att herr Spacey får order om att hålla sig borta från och inte kontakta det nämnda offret och hans familj, sa offrets advokat i rätten.

Domaren höll med om förfrågan, och Kevin Spacey nickade kort när han uppmanades att inte ha någon kontakt med killen från Nantucket.

Efter en kortare samling avslutades mötet i rätten. Nästa rättegångsdatum är nu satt till  den fjärde mars.

Kevin Spacey ansökte tidigare om att inte behöva vara närvarande vid förhöret i rätten, då han menar att det bara kommer ge honom mer negativ publicitet. Den ansökan avslogs dock av en domare, så skådespelaren tvingades vara med i rättssalen ändå.