Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt rasismutspel i ”Big brother” – Sami Jakobsson varnas

Sami Jakobsson varnas av TV4.Foto: JAKOB DAHLSTRÖM / TV4
Det fortsätter att storma kring TV4:s ”Big Brother”.Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

”Satans jävla ägg zigenare.”

Sami Jakobssons rasistiska kommentar i ”Big Brother” väcker reaktioner.

Nu varnas dokusåpaprofilen – men får stanna i programmet.

”Det här är Samis första individuella varning,” förklarar Joel Bendrik, exekutiv producent för ”Big Brother”.

Turerna kring dokusåpan ”Big brother” fortsätter. 

Nu är det återigen Sami Jakobsson, 25, som är i hetluften. Deltagaren har nyligen uttryckt sig nedvärderande mot romer i tv-rutan. Det var när Jakobsson satt i köket i ”Big brother”-huset och skalade ägg som han utbrast på finska:

”Saatana perkele ägg mustalainen”.

Det betyder på svenska ”satans jävla ägg zigenare” – vilket har fått tittare att reagera. 

Så pass att TV4 nu delat ut en varning till Sami Jakobsson efter den nedvärderande kommentaren gentemot romer.

”Vi har gått igenom det som sagts och utfärdat en skarp varning till Sami”, skriver Joel Bendrik, exekutiv producent för ”Big brother”, i ett sms.

Kritiska röster hävdar att Sami Jakobssons resa i ”Big brother” nu bör avslutas på samma sätt som Isabel Pereiras och Kim Kamals deltagande. Dessa två fick omedelbart lämna programmet efter att uttryckt sig antisemitiskt i tv-rutan. 

Men Sami Jakobsson går inte samma öde till mötes.

”Vi har kommit fram till att utfärda en skarp varning efter att ha gått igenom vad som sagts. Det här är Samis första individuella varning,” förklarar Joel Bendrik produktionens beslut i ett sms.

Jakobssons förflutna – högerextrema kopplingar

Det är inte första gången Sami Jakobsson är i blåsväder. När årets säsong av ”Big Brother” drog i gång i början på februari uppdagades det att han tidigare haft högextrema kopplingar. Bland annat har dokusåpaprofilen delat med sig i sociala medier av bilder på sina tatueringar som har kopplingar till nazism och vit makt-miljö. 

– Jag vill absolut inte att du ska tro att de här har någon form av aktuell betydelse i dag. Det har tillhört ett gammalt förflutet, har Sami Jakobsson förklarat tatueringarna i programmet.

Kort därefter uppdagades det att TV4-produktionen hjälpte Sami Jakobsson att tatuera över nazitatueringarna – bara dagar innan inspelningen av dokusåpan påbörjades.

”Han hade en tatuering som han ville bli av med innan han gick in i huset, eftersom han tagit avstånd från sitt förflutna. Produktionen satte honom då i kontakt med tatuerare”, sa Joel Bendrik då i en skriftlig kommentar.

Deltagaren syns med nazistsymboler och högerextrema tatueringar:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.