Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Raseri mot stjärnorna: "Det är ingen leksak"

RASANDE. "En tiger är ingen leksak", skriver World animal protection.
Jay-Z och Beyoncé.Foto: Ma/Spread Pictures

Beyoncé, Jay-Z och dottern Blue Ivy fotograferades med en tigerunge i Thailand.

Något som har fått organisationen World animal protection att reagera.

"En tiger är ingen leksak. Deras hälsa ska inte offras för ett fototillfälle", säger djurexperten Dr Jan Schmidt-Burbach i ett uttalande på organisationens hemsida.

Beyoncé, Jay-Z och Blue Ivy, 2, är på semester i Sydostasien och har bland annat besökt Kambodja och templet Angkor Wat. Just nu befinner de sig i soliga Thailand och när de häromdagen stannade till i Phuket passade de på att besöka parken FantaSea.

Träffade tigerungar

Där fick familjen träffa små gulliga tigerungar som flaskmatades framför deras ögon. På en bild som lagts upp på Instagram ses familjen, däribland en fascinerad Blue Ivy, sitta öga mot öga med den lilla tigerungen.

Men bilden har väckt starka reaktioner bland djurrättsaktivister.

Organisationen World animal protection skriver i ett uttalande på sin hemsida att det är djurplågeri, och att tigrarna är långt från sin naturliga miljö.

"De här tigrarna tvingas ofta bort från sina mödrar för att matas med ersättning av turister. De trängs också in i minimal burar och är fastkedjade vid golvet under långa perioder", skriver de och fortsätter:

"Betyder misär för djuren"

"Turister är ofta omedvetna om vilket grymhet de här tigrarna måste utstå för de här turistattraktionerna".

I organisationens brev uttalar sig Dr Jan Schmidt-Burbach, expert på vilda djur.

– Semesterbilder som den här sponsrar en industri som förlitar sig på djurplågeri. Många turister bidrar omedvetet till att de här vilda djuren får lida. De är helt enkelt inte medvetna om att deras "en gång i livet"-foto betyder ett liv i misär för det djuret, säger han.

Jay-Z och Beyoncé har ännu inte kommenterat organisationens kritik.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.