Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tittarna sågar årets julkalender

Foto: ANDREA BRASK/DN/TT / DN TT NYHETSBYRÅN

Årets julkalender kritiseras skarpt av tittarna för att vara för hård och rå.

I ”Jakten på tidskristallen” hotas barnen med vapen - och barn röker cigarr i måndagens avsnitt av kalendern.

”Reagerar på när man håller ett ”svärd” mot någons hals och och hotar livet ur den. Barnen behöver inte matas in med vapen, våld och mobbing”, skriver en person på SVT:s Facebooksida.

Med mindre än en vecka kvar till julafton har årets julkalender "Jakten på tidskristallen" kritiserats starkt av föräldrar och tittare, som tycker att programmet har varit för mörkt och vuxet för den unga målgruppen.

På SVT:s Facebooksida är det många som har kommenterat och riktat kritik mot julkalendern.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om julkalendern 2017: ”Jakten på tidskristallen”

 

I ett avsnitt hotas ett barn med ett vapen mot halsen - något en tittare har reagerat starkt på.

”Reagerar på när man håller ett ”svärd” mot någons hals och och hotar livet ur den. Barnen behöver inte matas in med vapen, våld och mobbning. Efter att ha sett dagens avsnitt med barnen förutom att den är mörk och dyster så tycker jag faktiskt att den är väldigt elak och "rå" och inte passar sig för i mitt fall en två- och fyraåring”, skriver en person på Facebooksidan.

Barn röker cigarr i julkalendern

"Blir så ledsen över alla hemska inslag i årets julkalender. Kan inte vara nyttigt för små känsliga barn att titta på. Så fjärran från vad julen egentligen är" tycker en annan person om "Jakten på tidskristallen".

"Jag skäms som utsatt mina barn för detta. Sjukt läskigt monster som står och slår med köttkniv och ska äta upp dem!? Hur tänkte ni där? Åldersgräns? Var står den när man köper er julkalender? Annat var det när de sände Sunes jul så alla kunde se tillsammans. NEJ tack så dålig julkalender" kritiserar en person upprört på Facebook.

 

LÄS MER: Så bra är Jakten på tidskristallen – premiär för årets julkalender i SVT

 

I måndagens avsnitt tvingas också ett av barnen röka cigarr - något som upprör tittare.

"Sedan när är det ok med att använda kärnvapen eller låta ett barn röka cigarr för att ta sig ur svåra situationer?" skriver en person på Twitter.