Nicki Minajs bror dömd för våldtäkt mot barn

Nicki Minajs bror Jelani Maraj döms till 25 år till livstids fängelse för våldtäkt mot barn.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
elani Maraj döms till 25 år till livstids fängelse för våldtäkt mot barn.
Foto: Youtube

Nicki Minajs bror har fått sitt straff. 

Jelani Maraj döms till 25 år till livstids fängelse för våldtäkt mot barn. 

Offret är Marajs förre detta styvdotter som själv vittnade under rättegångsförhandlingarna.

Nicki Minajs bror, Jelani Maraj, dömdes 2017 för våldtäkt mot barn. På måndagen fastställdes straffet i en domstol i New York efter en långdragen rättsprocess. Maraj döms till 25 år till livstids fängelse för våldtäkt mot barn. Det rapporterar TMZ

Jelani Maraj är dömd för att vid upprepade tillfällen våldtagit sin förre detta styvdotter under 2015, medan hennes mamma var på jobbet. Styvdottern var då elva år gammal. Hon vittnade själv i rätten under måndagens rättegång och berättade att hon haft självmordstankar efter våldtäkterna. 

– Jag trodde inte jag skulle klara av att ta mig igenom dagen utan att drabbas av en ångestattack. Jag kände att jag inte hade någon röst, sa hon i sitt vittnesmål enligt Daily mail

Nicki Minaj betalade borgenssumman

Hennes bror vittnade också om händelserna och berättade att han själv sett ett av övergreppen. Han var då åtta år gammal och ska ha larmat skolpersonalen på sin skola. 

Jelani Maraj greps för brottet 2015, men släpptes mot en borgenssumma på cirka en miljon kronor. Borgenssumman betalades ut av Nicki Minaj. 

Under måndagens rättegångsförhandlingar läste Marajs advokat upp ett brev som Nicki Minaj skrivit 2016, där hon beskrev sin bror som den ”mest tålmodiga, milda, äkta och osjälviskaste mannen jag känner”. 

Nicki Minaj ska dock inte ha haft någon kontakt med sin bror de senaste åren. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.