Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans sexinspelning till salu – för 2,3 miljarder

Det var paret själva som sålde den först – säljs nu vidare för 2,3 miljarder kronor.
Azealia Banks har spelat på Way Out West i Göteborg.
Foto: Rich Fury / TT NYHETSBYRÅN / Ap

Hiphopartisten Azealia Banks sålde en ljudinspelning från när hon och ex-pojkvännen Ryder Ripps har sex för närmare 150 000 kronor, skriver Insider.

Nu ligger den ute för vidare försäljning – för svindlande 2,3 miljarder kronor. 

Det nu separerade paret Azealia Banks och Ryder Ripps sålde sin sexinspelning som en NFT för 17 000 dollar, vilket motsvarar ungefär 150 000 svenska kronor, rapporterar Insider.

NFT står för non-fungible token och är ett sorts krypterat, digitalt objekt som endast kan köpas och säljas med kryptovaluta. Enligt Vice är detta första gången en sexinspelning säljs som en NFT.

Såldes till anonym konstnär

Inspelningen lades ut för försäljning den 6 mars av Azealia Banks och Ryder Ripps själva, var 24 minuter lång och hade titeln: ”I fucked Ryder Ripps”. Mindre än 12 timmar senare var den såld till en anonym konstnär under alias Rulton Fyder, någon som många misstänker i själva verket är konstnären Richard Prince, enligt Insider.

”Faktumet att personen redan har en visning på ett etablerat galleri säger mig att det är någon som är etablerad inom konstvärlden. Men jag har ingen aning, det kan lika gärna vara något sorts trick, vem vet”, skriver Ryder Ripps i ett mejl till Insider efter att han varit i kontakt med den anonyme köparen. 

Ryder Ripps (t.h.) har tidigare arbetat åt Zara Larsson.
Foto: Instagram

Nu: Säljs för 2,3 miljarder

Fyra dagar efter att inspelningen först sålts laddade Azealia Banks, som tidigare spelat på bland annat Way Out West, upp en bild på sin Instagram där hon visade att inspelningen nu låg ute för försäljning igen – denna gång för över 275 miljoner dollar, alltså ungefär 2,3 miljarder kronor. 

”Bokstavligen – den dyraste NFT någonsin. Älskar du inte bara hur vi kom, såg och erövrade den här skiten inom 48 timmar? Så jävla ikoniskt”, skriver Azealia Banks på sin Instagram.

https://www.instagram.com/p/CKQpYFJA_bW/

Även om inspelningen nu tillhör Rulton Fyder kommer Ryder Ripps få ta del av vinstpengarna om den säljs vidare, enligt honom själv.

”Jag har fått veta att det är 10% royalty inbyggt i kontraktet”, skriver han i mejl till Insider.

Detta skulle innebära att Ryder Ripps får 230 miljoner kronor om den anonyma konstnären säljer vidare inspelningen.

Fick sparken av Zara Larsson

Ryder Ripps, som har arbetat som creative director, kreativt ansvarig, åt Zara Larsson, hamnade i dagarna i blåsväder efter att den svenske superstjärnan gett honom sparken.

Anledningen? Ett vikthån. Läs mer om det här.

Tusse vill fira vinsten med Zara Larsson: ”Vi kan dansa lite”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.