Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Känd artist kan få dödsstraff för brutala dubbelmordet

Rapparen YNW Melly anklagas för mordet på två vänner i Florida.

Nu riskerar den 19-åriga artisten som har över 1,9 miljoner följare på Instagram dödsstraff, enligt TMZ.

Florida-rapparen YNW Melly anklagas för mordet på två av sina vänner.

Rapparen riskerar nu dödsstraff, enligt TMZ.

Det var i oktober som två unga män anlände till ett sjukhus i Miramar i Florida. Båda hade skjutits med flera skott och var avlidna då de anlände till sjukhuset, enligt USA Today.

Polisutredare fattade misstankar mot YNW Melly, som egentligen heter Jamell Demons, och hans vän, Cortlen Henry, 20. Henry var den som körde männen till sjukhuset. Polisen tror att det var YNW Melly som sköt de dödande skotten.

Rapparen YNW Melly anklagas för mordet på två vänner i Florida.Foto: Miramar Police Department
Om YNW Melly döms för mordet kan han få dödsstraff.Foto: Instagram

Misstänkta och mordoffer var barndomsvänner

Både de misstänkta och de två avlidna männen – Anthony Williams, 21, och Christopher Thomas Jr, 19 – var barndomsvänner. Alla fyra var kända under smeknamn som börjar med bokstäverna YNW.

Utredarna tror att Demons och Henry planerade mordet så att det skulle framstå som att alla fyra hade blivit attackerade i en driveby-skjutning.

I ett inlägg på Instagram, där YNW Melly har över 1,9 miljoner följare, skrev han dagen efter dådet i oktober förra året om barndomsvännernas död.

”De tog mina bröder ifrån mig över svartsjuka”, skrev han bland annat i inlägget tillsammans med flera emojis av brustna hjärtan, skriver CNN. 

I februari, kort innan YNW Melly lämnade in sig själv till polisen, lade han upp en bild på sig själv, sin medmisstänkte och de två döda männen på Instagram.

I bildtexten skriver rapparen:

”För ett par månader sen förlorade jag mina två bröder till våldet och nu vill systemet få rättvisa... Tyvärr cirkulerar många rykten och lögner”.

https://www.instagram.com/p/Bt12J3ygMWw/

Har samarbetat med Kanye West

Om YNW Melly döms för mordet kan han få dödsstraff.

Dödsdömda i Florida får välja mellan två sätt att avrättas: dödlig injektion eller elektriska stolen.

YNW Melly har samarbetat med Kanye West och är mest känd för låten ”Murder on my mind”, som släpptes två månader innan det misstänkta dubbelmordet.