Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rapparen DMX är död – blev 50 år

Rapparen DMX är död – blev 50 år, vårdades på sjukhus för en hjärtattack.
Earl Simmons har länge kämpat med missbruk.
Foto: RON ELKMAN / RON ELKMAN/USA TODAY NETWORK/SIP SIPA USA
Han har vårdats på sjukhus efter en överdos.
Foto: RAFAL GUZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den amerikanske rapparen DMX är död.

Han vårdades på sjukhus för en hjärtattack sedan förra veckan.

Hans musik har inspirerade otaliga fans över hela världen”, skriver familjen i ett uttalande.

Earl Simmons, känd under artistnamnet DMX, lades in på sjukhus förra fredagen. Under veckan har hans hälsotillstånd förvärrats och enligt hans manager Steve Rifkind var den 50-årige rapartisten i koma sedan i onsdags, skriver Variety.

Familjen bekräftade dödsfallet för flera medier på fredagskvällen svensk tid.

”Vi är djupt sorgsna över att meddelade att vår älskade DMX, födelsenamn Earl Simmons, har lämnat oss 50 år gammal på White Plains Hospital, med sin familj vid sin sida”, skriver de enligt Variety.

Enligt bland andra nyhetssajten TMZ hade DMX tagit en överdos förra fredagen, men familjen eller rapparens advokat har inte bekräftat detta. Enligt familjen dog han till följd av en hjärtattack.

New York-rappare

DMX föddes den 18 december 1970 och började sin karriär på lokala scener i hemstaden New York under början av 1990-talet. Han var känd för sina snabba beats och energifyllda rapverser, och har sålt miljoner skivor. Bland DMX kändaste alster finns låtarna ”Party up” (1993), ”Where the hood at” (2003) och ”X gon' give it to ya” (20033).

De senaste 10 åren har musikproduktionen dock varit tunnare. Under åren har Earl Simmons haft problem med droger och rättvisan. Han har suttit i fängelse vid flera tillfällen för bland annat droginnehav, skattebrott, djurplågeri och drograttfylla.

DMX:s familj beskriver honom som en krigare.

”Earl var en krigare som stred till slutet. Han älskade sin familj med hela sitt hjärta och vi gläds åt tiderna vi haft med honom. Hans musik har inspirerade otaliga fans över hela världen och hans ikoniska arv kommer att leva vidare för alltid”, skriver de i uttalandet.

Earl Simmons lämnar 15 barn efter sig.

Enligt hans familj dog han till följd av en hjärtattack.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.