Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rapparen Coolio död – blev 59 år gammal

Blev världskänd över en natt med ”Gangsta's Paradise”.
Rapparen Coolio är död.
Foto: JIM SMEAL/ BEI/ SHUTTERSTOCK

Rapparen Coolio är död, uppger TMZ

Hans manager Jarez säger att han dog när han besökte en vän på onsdagen.

Coolio blev 59 år gammal. 

Coolio, eller Artis Leon Ivey Jr., som han hette egentligen avled på onsdagen i Los Angeles. Rapparen var på besök hemma hos en vän när han plötsligt dog. 

Enligt managern Jarez gick Coolio på toaletten, kom inte ut igen och hittades till sist livlös inne i badrummet. Hans vän ringde sjukvården, men Coolios liv gick inte att rädda. Han förklarades död på platsen. Någon officiell dödsorsak har inte meddelats, men enligt managern misstänker man hjärtattack. Enligt polisen finns det inte några tecken på att ett brott, eller narkotika, ligger bakom. 

Coolio föddes i Pennsylvania, men flyttade till Compton i Kalifornien, där han till en början studerade på så kallad community college, arbetade som deltidsbrandman och med säkerheten på en flygplats. 1987 släppte han sin första singel, men det stora genombrottet kom 1995, då han blev superstjärna över en natt med ”Gangsta's Paradise” 1995 – ledmotivet till Michelle Pfeiffers ”Dangerous Minds”. 

Låten rusade upp på första plats på Billboard och låg kvar där i tre veckor. Den gav honom också en grammy. Under sin karriär nominerades han sammanlagt till fem grammys. 

Kollegor till Coolio sörjer nu rapparen, som blev 59 år gammal. 

”Det här är sorgliga nyheter”, skriver Ice Cube på Twitter. 

”Från första parkett såg jag den här mannens resa till branschens toppskikt. Vila i frid Coolio.”

https://twitter.com/icecube/status/1575295135516020737

Snoop Dogg delar en bild på sig själv tillsammans med Coolio, från deras samarbete med låten ”Gangsta Walk” 2006. Till bilden skriver han bara: ”Gangstas Paradise. R.I.P.”

https://www.instagram.com/p/CjEnucVsLyB/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.