Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jagad svensk rappare har överlämnat sig till polisen

Brottsstatistik i Sverige 2018.
Musikvideon spelades in på Ingarö i Stockholms skärgård.Foto: Google maps

En känd rappare har överlämnat sig till polisen under fredagen – efter flera dagars jakt, skriver Aftonbladet.

En kvinnlig kameraman blev skjuten i armen i samband med att rapparen spelade in en musikvideo i Stockholms skärgård under natten mot söndagen.

Rapparen släpptes av åklagare efter förhör.

Kvinnan i 20-årsåldern blev skottskadad i armen i samband med inspelningen på Ingarö. Under inspelningen ska skarpladdade illegala vapen ha använts och ett ska ha avlossats av misstag, enligt Aftonbladets uppgifter.

Skadorna upptäcktes av ambulanspersonal som larmade polis och körde den skadade kvinnan till sjukhus.

Två personer greps och var inledningsvis skäligen misstänkta för försök till mord – en av dem släpptes senare medan den andre blev anhållen. Natten till tisdagen gick en ung man in på en polisstation och berättade att det var han som avlossat skottet. Han anhölls.

Brottsrubriceringen mot de båda anhållna personerna är grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.

Slog till mot bostad

Under fredagen har rapparen själv överlämnat sig till polisen efter att ha varit efterlyst och jagad av polisens piketstyrka, skriver Aftonbladet. Polisen har bland annat slagit till mot en bostad i Stockholmsområdet i jakten.

Efter förhör släpptes han men är fortfarande misstänkt för grovt vapenbrott, enligt åklagare.

– Han har hörts tillsammans med sin försvarare. Men det har framkommit nya uppgifter som gjorde att jag släppte honom efter förhöret, säger åklagare Jonas Bergendal till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet har rapparens låtar spelats flera miljoner gånger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.