Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rapaces äktenskapsproblem med frun: ”Två känslomonster”

Efter att ha känt henne i nio månader gifte sig skådespelaren Ola Rapace med frun Sonja Jawo.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Nu berättar han om parets balansgång i äktenskapet.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IB
Parets kämpar med sina starka känslor.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Efter att ha känt henne i nio månader gifte sig skådespelaren Ola Rapace med frun Sonja Jawo i maj förra året.

Nu berättar han om parets balansgång i äktenskapet, och hur de kämpar med sina starka känslor, i podcasten ”Nemo möter en vän”.

– Vi har svårt att hitta en balans i vårt förhållande, för det är två känslomonster, säger Ola Rapace i podcasten.

Det gick minst sagt fort för Ola Rapace och Sonja Jawo. När de träffades första gången 2018 friade Rapace till henne samma kväll, och nio månader senare var de gifta. Nu har paret varit gifta i ett år, och kämpar för att få relationen att fungera.

I podcasten ”Nemo möter en vän” berättar Ola Rapace för Nemo Hedén om äktenskapets upp- och nedgångar.

– Varför tror du att Sonja är bra för dig, undrar Nemo Hedén.

– Det har jag inte sagt att hon är, skrattar Ola Rapace, och fortsätter:

– Nä men, vi är väldigt lika tror jag, på gott och ont. Vi har svårt att hitta en balans i vårt förhållande, för det är två känslomonster.

Ola Rapace:  ”Jag vill vara barnet”

Skådespelaren konstaterar att han själv vill vara den som blir omhändertagen – ”barnet” – men tror att hans fru har samma behov som honom.

– Jag önskar att jag var bättre på att hantera hennes känslosvängar. Jag tycker att jag har blivit bättre och bättre, men jag tycker fortfarande det är svårt att inte vara barnet liksom. Jag känner att jag vill vara barnet, och så känner hon samma. Vi kämpar med att bli vuxna och kunna balansera varandra och livet. Men det är svårt, säger Ola Rapace om relationen.

Flyttade hem för kärleken Sonja

Ola Rapace har flyttat hem till Stockholm från Paris, där han länge bott, för att bo med sin fru. När de gifte sig bodde de fortfarande i olika länder.

– Det är kul men det är också svårt att komma tillbaka till Stockholm. Det är så litet och alla har så mycket uppfattningar om en. Det känns som en liten by där det skvallras väldigt mycket om en och det kan vara svårt att hantera det, har han sagt i podcasten ”Sårbar och superstark”.

Expressen har sökt Ola Rapace för en kommentar.

Podcasten ”Nemo möter en vän” med Nemo Hedén släpps varje måndag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.