Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ranelids öppna brev: "Jag drar mig undan"

Björn Ranelid gör sig redo för att lämna Leksand.

Ur brevet: "Det är numera godkänt att kalla och benämna mig vad som helst, förtala, håna och kränka mig hur mycket som helst på bloggar, i twitter och i allsköns tidningsartiklar och krönikor."

Schlagercirkusen - detta har hänt

18 februari

Björn Ranelid och Sara Li går direkt till Globen. "Det är norra Europas största revansch", säger Björn Ranelid. Mattias Andréasson skrädde inte orden efter "Mirakel"-segern. "Jag är på riktigt skitförbannad", säger EMD-sångaren.

19 februari

Finalplatsen resulterar i ett schlagerbråk. Flera personer i musik­branschen uttrycker kritik mot tävlingen. "Honom ska jag aldrig mer prata med", säger Ranelid efter att ha läst Andréassons påhopp.

"Fler än fyra miljoner människor i Sverige har nu sett och hört mig framträda i den tredje deltävlingen i Leksand den 18:e februari 2012. I söndagens Expressen från den 26:e februari i år skrev krönikören Leif GW Persson att jag, Björn Ranelid, bar en tjock guldlänk kring min hals och att jag hade kläder som skulle ha gjort Dame Edna blek av avund.

Vidare hade jag brunkräm i ansiktet och blonderat hår. Samtliga, det vill säga 100 procent av dem som såg mig i nämnda tävling, kunde och kan fortfarande konstatera att jag inte hade ens den tunnaste länk av guld kring min hals. Dessutom hade jag en strikt, svart kostym av märket Tiger av herrmodell på mig. Jag var den enda av alla de manliga deltagarna som inte lät sminka mig.

Alla Leif GW Perssons påståenden var och är för all framtid således rena och skära lögner. Hans hat mot mig som tidigare lett till lögnaktliga utsagor på bland annat Aftonbladets löpsedlar överträffades nu av falska påståenden om min kropp. Han var rent vetenskapligt sett den enda betraktaren av den tredje deltävlingen som såg någonting runt min hals och kläder som inte fanns på min kropp. Den enda rimliga tolkningen är att han måste vara en hallucinerande människa. Hatet tog överhanden och avslöjade skurken och lögnaren.

Ingen har någonsin sett mig med en bred guldlänk kring halsen eller med kläder som skulle vara i närheten av sådana som Dame Edna kan tänkas bära. Det finns tusentals bilder på mig som bevis.

Det är numera godkänt att kalla och benämna mig vad som helst, förtala, håna och kränka mig hur mycket som helst på bloggar, i twitter och i allsköns tidningsartiklar och krönikor. En känd artist och författare skrev att jag borde lobotomeras. En krönikör i Svenska Dagbladet anklagade mig för mord.

Jag har medverkat i Let's Dance, Stjärnorna på slottet, Skavlan och hundratals andra program i televisionen och aldrig burit halskedja eller kläder som lögnaren Leif GW Persson beskriver. Han visar ett sjukligt intresse av min person. Jag skriver inte om honom.

Jag kommer aldrig mer att kommentera dessa sjuka människors hatiska lögner.

Jag drar mig härmed undan och tillbaka och Sveriges yrkeshatare må välja ett annat objekt och offer för sina perversa lustar.

De har aldrig skrivit ett enda relevant ord om mig, utan i stället avslöjat sina egna brister, tillkortakommanden och misslyckade liv.

Jag tackar för mig.

Jag kan inte förstå vari mina brott består. Jag har i svensk press blivit sämre behandlad än terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik."

Björn Ranelid den 27:e februari 2012, klockan 21.25

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.