Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Random making movies beslut om framtiden – efter tio år tillsammans

Random Making Movies: ”Är det ens lagligt”
Random Making Movies berättar att de lägger ner sin Youtube-kanal.Foto: Youtube
2017 vann de vinnarjuryns specialpris på ”Kristallen”-galan.Foto: Youtube
Trion kommer att fortsätta med podcasten ”Alla goda ting är tre”.Foto: Instagram

Kristallen-vinnarna Random Making Movies avslöjar framtiden om Youtube – väljer att lägga ner kanalen efter nästan tio år.

Trion har inte tröttnat på varandra men däremot har de tröttnat på att göra videos.

– Kan vi hålla på med det här tills vi är 40? Nej. Då kanske det är lika bra nu i livet också och byta riktning lite, säger Jonas Andersson. 

Gruppen Random Making Movies har i över nio år underhållit sina följare på Youtube. Kanalen har över en halv miljon prenumeranter som dagligen kunnat följa de tre killarna Jonas Andersson, William Forslund och William Jonsson. 2017 vann de också vinnarjuryns specialpris på ”Kristallen”-galan.

Under onsdagen publicerar trion ett klipp på kanalen där de välkomnar sina följare till deras sista video – de har bestämt sig för att sluta med Youtube. 

– Som man brukar säga: allt gott har även ett slut, säger de i videon.

Har inte med vänskapen att göra

Kanalen skulle ha firat tioårsjubileum i höst, vilket de inte hade en tanke på när de startade. De berättar att de bara var ett kompisgäng som tyckte att det var kul att filma saker som de hittade på. De pratar också om varför de lägger ner kanalen.

– Det har inget att göra med att vi tröttnat på varandra. Det tror jag aldrig vi kommer göra, säger William Jonsson i videon.

Vill utmana sig själva

Även om de inte tröttnat på varandra så har de tröttnat på sin Youtube-kanal och det är inte första gången som de känner det.

”Vi känner att efter 10 år på Youtube så har vi kommit till en punkt där vi har svårt att utvecklas vidare och att glädjen i att skapa innehåll inte är den samma”, skriver gruppen i ett meddelande.

Trion berättar att de behöver utmana sig själva på egen hand men exakt hur framtiden ser ut är inte helt klart. Deras fans kan åtminstone glädjas åt att de kommer fortsätta med sin podcast – och att William Forslund startar en egen Youtube-kanal.

Lisa Anckarmans nya pojkvän – norsk dokusåpaprofil

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.