Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ramsays dotter Matilda går i pappans fotspår

Ramsays dotter Matilda går i pappans fotspår.
Matilda Ramsay och pappa Gordon Ramsay har redan gjort matlagningsprogram ihop.
Foto: GEBE / TT NYHETSBYRÅN
Familjen Ramsay: Megan, Gordon, Matilda, Tana, Holly, Jack.
Foto: Vianney Le Caer/REX / TT NYHETSBYRÅN
Matilda Ramsay gör succé på TikTok där även Gordon Ramsay ofta dyker upp.
Foto: Ken McKay/ITV/REX / TT NYHETSBYRÅN
Foto: James Veysey / TT NYHETSBYR¿N

Kändiskocken Gordon Ramsays barn börjar bli vuxna och 19-åriga dottern Matilda Ramsay är redan en profil.

Med eget matprogram och många följare i sociala medier börjar hon skapa sig ett eget namn.

Matilda ”Tilly” Ramsay är den 19-åriga dottern till brittiske kändiskocken Gordon Ramsay och författaren Tana Ramsay. 

Hon har eget matlagningsprogram och på Instagram har hon över 600 000 följare och över 4 miljoner på TikTok. På det populära TikTok-kontot dyker pappa Gordon Ramsay ofta upp och skapar underhållande innehåll med dottern.

Foto: TikTok

 Här är allt du vill veta om Matilda Ramsay.

Började laga mat för uppmärksamhet

Matilda Ramsay är uppvuxen i London med syskonen Megan, Jolly, Jack och Oscar, men delar sin tid mellan London och Los Angeles på grund av pappans olika tv-åtaganden.

Precis som sin pappa har hon ett stort intresse för matlagning och har lagat mat sen hon var liten. 

Innan Gordon Ramsay och Tana fick yngsta sonen Oscar 2019 hade Matilda rollen som den yngsta i familjen och i en intervju med Waitrose Weekend in 2017 att hon började laga mat för att få sin pappas uppmärksamhet.

– När du är den yngsta i en högljudd familj på sex måste du verkligen skrika för att märkas. I stället för att skrika började jag laga mat, det är lättare att få uppmärksamhet för att ha lagat en god middag till alla än det är att hoppa upp och ner och vara högljudd hela tiden, sa hon då. 

Har ett eget matlagningsprogram

Redan som fyraåring gjorde Matilda tv-debut då hon gästade pappans matlagningsprogram ”The f word”. Sedan dök hon sporadiskt upp i rutan i pappans program som ”Master chef junior” och ”Hell's kitchen”. 

Men sedan 2015 syns Matilda Ramsay i rutan med det egna mat- och underhållningsprogrammet ”Matilda and the Ramsay bunch” på CBBC. Programmet är riktat mot den lite yngre publiken och man får följa hela Ramsayfamiljen under deras sommarsemestrar och Matilda lagar mat. 

Hon släppte även en kokbok med samma namn 2017.

2018 syntes hon och Gordon Ramsay i morgonprogrammet This morning på ITV med segmentet ”Big chef little chef” där de lagade mat och försökte få barn intresserade av matlagning. 

https://www.instagram.com/p/CIsuiLjgSBq/

Kärleken

I oktober förra året skapade Matildas kärleksliv rubriker då Gordon Ramsay i en intervju avslöjade att dottern dejtade då 17-åriga kocksonen Luciano D'Acampo. En relation Gordon beskrev som en ”jävla mardröm”. Men bara veckor senare la Matilda upp en bild på sig själv och en annan kille, Seth Mac, och en hjärtemoji som beskrivning. När följare frågade om det var hennes pojkvän svarade Matilda ”kanske” och pappa Gordon lade sig också i med kommentaren ”WTF”.

Seth Mac har sedan dess tagits emot av familjen och i sociala medier har han flera gånger synts hemma hos Ramsayfamiljen.

Inget stort arv från pappa

Gordon Ramsay poängterar ofta att han och Tana tycker det är viktigt att se till att barnen inte blir bortskämda utan måste jobba för framgång och pengar. Hans arv har han exempelvis sett till inte kommer gå direkt till dem. 

– Det går definitivt inte till dem och det är inte elakt menat, det är för att inte skämma bort dem, sa Ramsay i en intervju i The Guardian 2017.

Barnen får inte ens en plats bredvid föräldrarna i förstaklass när de flyger. 

– De sitter inte med oss i förstaklass. De har inte jobbat ens i närheten hårt nog för att ha råd med det. I deras ålder, med deras storlekar, menar du att de behöver sitta i första klass? Nej, det behöver de inte, vi är väldigt noga med det, berättade han vidare i intervjun. 

https://www.instagram.com/p/CBtJQa_gINe/

https://www.instagram.com/p/BajtnAIDgDA/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.