Ralf Edström kallar Henrik Schyfferts pik för "billig". Foto: Jan WiridenRalf Edström kallar Henrik Schyfferts pik för "billig". Foto: Jan Wiriden
Ralf Edström kallar Henrik Schyfferts pik för "billig". Foto: Jan Wiriden
Henrik Schyffert skickade en känga till Ralf Edström. Foto: Sven LindwallHenrik Schyffert skickade en känga till Ralf Edström. Foto: Sven Lindwall
Henrik Schyffert skickade en känga till Ralf Edström. Foto: Sven Lindwall

Ralf Edströms ilska: "Tycker det är billigt"

Publicerad

Henrik Schyfferts hån mot Ralf Edströms omdiskuterade tweets stoppades från direktsändningen av Melodifestivalen, efter legendarens kritik.

Efter uppståndelsen riktar Edström ny kritik, och menar att det är onödigt att dra upp känsliga saker till ytan.

– Jag tycker det är billigt att hålla på med sådana grejer, säger Ralf Edström.

Henrik Schyffert och Gina Dirawi tänjde på gränserna under fredagens genrep inför Melodifestivalen.

Vid ett tillfälle skulle Henrik Schyffert informera tittarna om hur omröstningen går till.

Då hånade komikern legendaren Ralf Edström.

– Ni som tycker det är svårt att skilja på sms och Twitter, ja, jag pratar med dig Ralf Edström, sa han från scenen.

 

LÄS MER: Henrik Schyffert trotsar SVT:s stopp

 

Schyfferts hån stoppades i direktsändningen

Ralf Edström har tidigare gjort en pudel efter en omdiskuterad tweet – och legendarens inlägg har flera gånger väckt uppmärksamhet.

Under lördagskvällens direktsändning var Henrik Schyfferts skämt struket. Hånet stoppades, efter legendarens kritik.

Efter uppståndelsen riktar Ralf Edström nu ny kritik mot tilltaget.

– Jag tycker det var onödigt att dra upp det. Det finns väl ingen anledning att ta med det i Melodifestivalen. De har ju gjort det bra tidigare, det här Killinggänget. Det finns väl andra saker de kan göra, säger Ralf Edström.

Han menar att det är onödigt att dra upp känsliga saker till ytan.

– Jag tycker det är billigt att hålla på med sådana grejer. Det kan vara känsliga ämnen också. Det är ju dumma grejer som kan hända alla människor. Om man ångrar en sak så vill man ju inte bli påmind om det, säger Ralf Edström.

Han är glad att skämtet är struket.

– Det var väl trevligt att höra. Det var positivt att de kan ändra på sig och hitta på egna skämt. Om det nu är skämt. Det vet jag inte, säger Ralf Edström.

 

LÄS MER: Därför stoppar SVT Gina Dirawi och Henrik Schyffert

 

Ralf Edström tog en paus efter kritiken

Trots hånet kommer han att se på programmet.

– Jag tycker det var onödigt. Men det är överspelat. Jag ser säkert programmet. Jag litar på att de stryker det, säger Ralf Edström.

Henrik Schyffert har tidigare kommenterat kritiken så här:

– Man gör ju avvägningar hela tiden. Jag tänker också att mitt konstiga jobb är att peka där det brinner och säga att det brinner där, sa Schyffert.

Ralf Edström tog nyligen en paus från Twitter efter att ha kritiserats.

"Vill be om ursäkt för mitt otroligt klantiga Twitter i Söndagskväll. Jag gör en pudel! Sätter mig i Twitter vila ett litet tag. Må väl", skrev han på Twitter i januari.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag