Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ragnar Dahlbergs ilska mot SVT-festen

Ragnar Dahlberg
Foto: /Ibl / /IBL
Deltagarna på SVT:s jubileumsfest
Foto: Martina Holmberg/Svt

SVT firade 60 år med en drygt två timmar lång maratonsändning.

Bland annat gästades programmet av flera legendariska programledare och tittarna fick också ta del av klipp från SVT:s historia.

Men SVT-profilen Ragnar Dahlberg är inte nöjd.

– Jag blev förbaskat snopen att de bortsåg från en hel genre som har förekommit i 45 år, säger han till P4 Östergötland.

Det var i fredags som SVT sände en drygt två timmar lång sändning för att fira att tv-huset fyller 60 år.

Under programmet visades mängder av klipp från SVT:s historia och flera legendariska programledare intervjuades också i programmet.

En som däremot inte är helt nöjd med sändningen är SVT-profilen Ragnar Dahlberg.

– Jag måste ju säga att jag blev förbaskat snopen över att de helt och hållet bortsåg från en hel genre som har förekommit i 45 år i SVT. Det som vi kallar för förkvällsprogrammen, det som ligger en timme före Rapport, säger han till P4 Östergötland och fortsätter:

– Jag tycker att ett litet omnämnande kanske inte kunde ha stört.


LÄS MER: Janne Josefsson i tårar på SVT:s fest


På en fråga om vad det beror på svarar Ragnar Dahlberg:

– Det är det gamla vanliga som vi alltid har levt med, vi som har gjort program ute i landet, det är Stockholmsdominansen.

Ragnar Dahlberg har bland annat varit programledare för "Café Norrköping" och Go'kväll under 1980- och 1990-talen. Han slutade vid SVT 2007.

Martin Timells kritik mot SVT

En annan som riktat kritik mot SVT i samband med sändningen är Martin Timell. Efter inspelningen av programmet bjöd kanalen på fest i SVT-huset och då passade den tidigare "Bullen"-programledaren på att rikta en känga mot programmet.

– Det är så skojigt att få ha varit med om det här. Sedan tycker jag att det är hål i huvudet att göra en egen Barnkanal. Därför att då ger man inte generationen en chans att titta tillsammans, sa Martin Timell.


LÄS MER: Legendarerna fick lämna SVT-festen


Kritiken slutade inte där:

– Ni anar inte hur många brev vi fick där det stod ”kan ni inte be föräldrarna att gå ut ur rummet när ni ska prata om sex?”. Och vi kände att vi har uppnått exakt det vi vill. Att vi måste kommunicera saker. Så slå ihop de där kanalerna igen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.