Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Radioprofilen ber om ursäkt till Kissie: "Fel"

Förra veckan la bloggaren Alexandra "Kissie" Nilsson upp en bild på Instagram där hon visar upp sin håriga armhåla. Till bilden har hon skrivit hashtaggen #hårigfeminist.
Foto: All Over Press
Ola Lustig: "Jag vill inte vara ännu en vit man som skämtar om en kvinnas utseende. Jag vill vara bättre än så."
Foto: Jari Kantola

Kissies håriga armhåla har delat internet.

Efter att radioprofilen Ola Lustig på NRJ skämtat om den bojkottade storbloggaren hela kanalen – men nu ber radioprataren om ursäkt.

"Jag godkänner ursäkten, men han är fortfarande en trögskalle", skriver Alexandra "Kissie" Nilsson i ett mejl till Expressen.

Förra veckan la bloggaren Alexandra "Kissie" Nilsson upp en bild på Instagram där hon visar upp sin håriga armhåla. Till bilden har hon skrivit hashtaggen #hårigfeminist.

Kissie har både hyllats och hånats för sin bild. En av de som talat om bloggarens bild och skämtat om den är radioprofilen Ola Lustig, som sänder morgonshowen på NRJ tillsammans med Titti Schultz och Roger Nordin.

"Vi pratade om Kissies håriga armhåla och när det nämndes att Alexandra förespråkade naturlig skönhet kunde jag tyvärr inte motstå smash-upplägget att det skaver lite när en så pass skönhetsoperationsliberal person helt plötsligt gör ett sånt utspel. Skämtet fanns där. Jag tog det", skriver Ola Lustig på Instagram.


LÄS MER: Kissies bild får Instagram att se rött


Ola Lustig till Kissie: "Jag gjorde fel"

Skämtet ledde till att Alexandra "Kissie" Nilsson bojkottade NRJ och avböjde att delta i deras sändning, enligt Ola Lustig. Nu tar radioprofilen på sig skulden för bojkotten och går ut med en ursäkt till bloggaren.

"Det jag vill säga till dig A är att du har rätt i att bli förbannad. Jag gjorde fel. Jag tokgillar egentligen din poäng här. Att man får se ut som man vill å att ingen ska tala om för någon annan vad som är rätt/fel. Så igen. Sorry. Puss å ha en bra kväll!", skriver han i ett Instagraminlägg.

I ett sms till Expressen tillägger Ola Lustig:

"Jag vill inte vara ännu en vit man som skämtar om en kvinnas utseende. Jag vill vara bättre än så", skriver han.https://instagram.com/p/8bGvJ5y19Y/

I ett mejl till Expressen svarar Alexandra "Kissie" Nilsson att hon accepterar Ola Lustigs ursäkt, men att hon fortfarande är kritisk till det radioprofilen sa.

"Jag godkänner ursäkten. Men han är fortfarande en trögskalle då han fortfarande inte förstår vad jag ville förmedla med bilden. Jag skrev aldrig att en hårig armhåla representerar naturlig skönhet utan att man får se ut exakt som man vill! Det är stor skillnad", skriver hon och fortsätter:

"Sedan är hans reaktion en del av problemet, fokusen läggs direkt på mitt utseende, har jag bett om hans åsikt? Nej. Men det var manligt att be om ursäkt."


LÄS MER: Kissie började gråta i "Fångarna på fortet"


Kissie: "Vad har mitt utseende med detta att göra?"

Ola Lustig är inte den enda som kommenterat Kissies håriga bild. Flera personer i hennes kommentarsfält på Instagram tycker att det är dubbelmoral att Kissie, som tidigare har skönhetsopererat sig, kallar sig feminist och vill visa upp en naturlig bild av sig själv.

Något som har fått bloggaren att se rött.

"Jag har absolut fått mest positiva kommentarer men fortfarande trillar det in män och unga tjejer som tycker det är äckligt. Kommentarerna från män handlar mest om mitt utseende, att det är dubbelmoral för jag har opererat mig? Vad f*n har mitt utseende med detta att göra? Eller vad har mina bröst och läppar med min håriga armhåla att göra? Absolut ingenting!!", skriver hon i ett inlägg på sin blogg och fortsätter:

Kissie: "Kommer inte hjälpa er att göra världen mer jämställd"

"Vem är det som bestämmer hur en riktig feminist ska vara? Den äldre kvinnan med hängbröst, trosa lika stor som mina lakan och slitet hår? Nej, det är det inte. Vi ska alla vara det, män och kvinnor. Och att diskriminera en viss typ av kvinnor (som ser ut och är som mig tex) kommer inte hjälpa er att göra världen mer jämställd. Snarare tvärtom."https://instagram.com/p/8QqY_ojH-m/

Expressen har sökt Alexandra "Kissie" Nilsson.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.