Förra veckan la bloggaren Alexandra "Kissie" Nilsson upp en bild på Instagram där hon visar upp sin håriga armhåla. Till bilden har hon skrivit hashtaggen #hårigfeminist. Foto: All Over PressFörra veckan la bloggaren Alexandra "Kissie" Nilsson upp en bild på Instagram där hon visar upp sin håriga armhåla. Till bilden har hon skrivit hashtaggen #hårigfeminist. Foto: All Over Press
Förra veckan la bloggaren Alexandra "Kissie" Nilsson upp en bild på Instagram där hon visar upp sin håriga armhåla. Till bilden har hon skrivit hashtaggen #hårigfeminist. Foto: All Over Press
Ola Lustig: "Jag vill inte vara ännu en vit man som skämtar om en kvinnas utseende. Jag vill vara bättre än så." Foto: Jari KantolaOla Lustig: "Jag vill inte vara ännu en vit man som skämtar om en kvinnas utseende. Jag vill vara bättre än så." Foto: Jari Kantola
Ola Lustig: "Jag vill inte vara ännu en vit man som skämtar om en kvinnas utseende. Jag vill vara bättre än så." Foto: Jari Kantola

Radioprofilen ber om ursäkt till Kissie: "Fel"

Publicerad

Kissies håriga armhåla har delat internet.

Efter att radioprofilen Ola Lustig på NRJ skämtat om den bojkottade storbloggaren hela kanalen – men nu ber radioprataren om ursäkt.

"Jag godkänner ursäkten, men han är fortfarande en trögskalle", skriver Alexandra "Kissie" Nilsson i ett mejl till Expressen.

Förra veckan la bloggaren Alexandra "Kissie" Nilsson upp en bild på Instagram där hon visar upp sin håriga armhåla. Till bilden har hon skrivit hashtaggen #hårigfeminist.

Kissie har både hyllats och hånats för sin bild. En av de som talat om bloggarens bild och skämtat om den är radioprofilen Ola Lustig, som sänder morgonshowen på NRJ tillsammans med Titti Schultz och Roger Nordin.

"Vi pratade om Kissies håriga armhåla och när det nämndes att Alexandra förespråkade naturlig skönhet kunde jag tyvärr inte motstå smash-upplägget att det skaver lite när en så pass skönhetsoperationsliberal person helt plötsligt gör ett sånt utspel. Skämtet fanns där. Jag tog det", skriver Ola Lustig på Instagram.

 

LÄS MER: Kissies bild får Instagram att se rött

 

Ola Lustig till Kissie: "Jag gjorde fel"

Skämtet ledde till att Alexandra "Kissie" Nilsson bojkottade NRJ och avböjde att delta i deras sändning, enligt Ola Lustig. Nu tar radioprofilen på sig skulden för bojkotten och går ut med en ursäkt till bloggaren.

"Det jag vill säga till dig A är att du har rätt i att bli förbannad. Jag gjorde fel. Jag tokgillar egentligen din poäng här. Att man får se ut som man vill å att ingen ska tala om för någon annan vad som är rätt/fel. Så igen. Sorry. Puss å ha en bra kväll!", skriver han i ett Instagraminlägg.

I ett sms till Expressen tillägger Ola Lustig:

"Jag vill inte vara ännu en vit man som skämtar om en kvinnas utseende. Jag vill vara bättre än så", skriver han.

 

 

 

 

I ett mejl till Expressen svarar Alexandra "Kissie" Nilsson att hon accepterar Ola Lustigs ursäkt, men att hon fortfarande är kritisk till det radioprofilen sa.

"Jag godkänner ursäkten. Men han är fortfarande en trögskalle då han fortfarande inte förstår vad jag ville förmedla med bilden. Jag skrev aldrig att en hårig armhåla representerar naturlig skönhet utan att man får se ut exakt som man vill! Det är stor skillnad", skriver hon och fortsätter:

"Sedan är hans reaktion en del av problemet, fokusen läggs direkt på mitt utseende, har jag bett om hans åsikt? Nej. Men det var manligt att be om ursäkt."

 

LÄS MER: Kissie började gråta i "Fångarna på fortet"

 

Kissie: "Vad har mitt utseende med detta att göra?"

Ola Lustig är inte den enda som kommenterat Kissies håriga bild. Flera personer i hennes kommentarsfält på Instagram tycker att det är dubbelmoral att Kissie, som tidigare har skönhetsopererat sig, kallar sig feminist och vill visa upp en naturlig bild av sig själv.

Något som har fått bloggaren att se rött.

"Jag har absolut fått mest positiva kommentarer men fortfarande trillar det in män och unga tjejer som tycker det är äckligt. Kommentarerna från män handlar mest om mitt utseende, att det är dubbelmoral för jag har opererat mig? Vad f*n har mitt utseende med detta att göra? Eller vad har mina bröst och läppar med min håriga armhåla att göra? Absolut ingenting!!", skriver hon i ett inlägg på sin blogg och fortsätter:

Kissie: "Kommer inte hjälpa er att göra världen mer jämställd"

"Vem är det som bestämmer hur en riktig feminist ska vara? Den äldre kvinnan med hängbröst, trosa lika stor som mina lakan och slitet hår? Nej, det är det inte. Vi ska alla vara det, män och kvinnor. Och att diskriminera en viss typ av kvinnor (som ser ut och är som mig tex) kommer inte hjälpa er att göra världen mer jämställd. Snarare tvärtom."

 

 

 

Expressen har sökt Alexandra "Kissie" Nilsson.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag