Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Radiohead kommer till Stockholm 2017

Thom Yorke i Radiohead. Foto: Dave Martin
Radiohead kommer till Globen nästa sommar.Foto: Simone Joyner

Radiohead gör sin första konsert i Sverige på 14 år.

Det brittiska bandet spelar i Globen i juni 2017.

Radiohead åker på Europaturné nästa år och kommer att ge en konsert i Globen. Bandet inleder sin turné den 7 juni i Oslo. Nästa anhalt för rockbandet blir Stockholm och Globen den 9 juni.

Senaste gången Radiohead spelade i Sverige var 2003 på Hultsfredsfestivalen. Sedan dess har svenska Radiohead-fans fått vänta med att se bandet i Sverige.

 

LÄS MER: Radiohead gör comeback i sommar

 

Tre spelningar i Norden

Radioheads Europaturné fortsätter till Århus, Danmark, med en spelning den 11 juni. Därefter har gruppen ytterligare tio spelningar inbokade i bland annat Italien, England och Irland.

Radiohead släppte i maj sitt nionde studioalbum ”A Moon Shaped Pool”. Bandet fick ordentligt internationellt genomslag 1997 med sitt tredje album ”OK Computer” och singlarna ”Paranoid Android” respektive ”Karma Police”. Sedan dess har gruppen vunnit en Grammy för bland annat ”Kid A”.

Samarbete med Red Hot Chili Peppers-profil

 

 

LÄS MER: Recension Radiohead både överraskar och låter helt oväntat

 

Sångaren Thom Yorke har även haft en solokarriär med samarbeten med artister som Björk, Flying Lotus och PJ Harvey. Han har även släppt ett album med gruppen Atoms for Peace – där Red Hot Chili Peppers-profilen Flea spelar bas.

Även gitarristen Jonny Greenwood har haft en framgångsrik karriär vid sidan av Radiohead. Han har bland annat varit kompositör till filmmusiken för ”There will be blood”, ”Inherent Vice” och ”Vi måste prata om Kevin”.

Biljetterna till Radioheads konsert i Globen släpps den 4 november.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.