Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Radiofavorit läggs ner

Paul Zyra.
Foto: SVENSSON LASSE

Sveriges Radio går från årsskiftet fram som en slåttermaskin över främst P1, P3 och P4. Det senaste är, att ett av P4:s populäraste program, för främst de äldre lyssnarna, läggs ner - trots en lyssnarskara på närmare en miljon.

Det är söndagsmorgnarnas "Hits, men inte längre" som nu slopas efter 450 program vid årsskiftet.  Det har - med ett uppehåll på tre år på 90-talet - sänts sedan 1993 från Malmö.

"Ledsamt och tråkigt"

 Programledaren och producenten Paul Zyra till Kvällsposten: - Mycket tråkigt och mycket ledsamt, i synnerhet som ingen talat med mig. Programmet finns bara inte med i den nya tablån från nyår, och jag vet följdriktigt inte varför det ska försvinna nu. "Hits, men inte längre", som sänds varje söndag morgon i P4 klockan 08-09  har drygt 900  000 lyssnare varje vecka.

Ersätts av "Da Capo"

 Troligen kommer programmet att ersättas av "Da capo" som nu sänds på lördagskvällar. Paul Zyra är fast anställd på Sveriges Radio. Det är inte mannen bakom "Da capo", Anders Eldeman, som alltså köps in på frilansbasis.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.