Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rachel Zoe: Så klär du dig som en stjärna

Rachel Zoe är Hollywoods hetaste superstylist – som klär de största stjärnorna.

Här får du hennes 10 bästa stylingtips för att lyckas med dina egna klädval.

 1. 1. Mode är magi – och du kan trolla

  Jennifer Lawrence hyllades för sin outfit på årets Oscargala. Vem som låg bakom den - Rachel Zoe naturligtvis. Hon låter Jennifers vackra axlar och långa hals komma fram med en axelbandslös klänning, från Stella McCartney, och med ett halsband som hänger ner på ryggen istället för framtill. Foto: Stewart Cook/Rex

  Det gäller att du hittar dina styrkor och förstärker dem.

  Fokusera på skärningar, silhuetter, slitsar och längder som framhävder det vackraste hos dig.

  Vet du inte vad dina styrkor är? Lita på dig själv, det vackraste är sådant som du själv tycker om och är stolt över.


  Det är först när du identifierat dina styrkor som du kan optimera ditt klädval. Så jobbar alltid Rachel Zoe - även när hon klär stjärnor som Kate Hudson, Demi Moore, Jennifer Lawrence och Cameron Diaz.

  I sin senaste modebok fokuserar hon på hur man fixar en snygg stil i vardagen - och här har du hennes bästa tips. 2. 2. Kjollängden är avgörande

  Jennifer Garner hör till Rachel Zoes klienter. Och titta på hennes kjollängd - den är nästan alltid en liten bit ovanför knät så att Jennifers ben ska se så långa och slanka ut som möjligt. Foto: Wagner Az, Pacificcoastnews.Com

  Några centimeter hit eller dit kan göra HELA skillnaden!

  Experimentera och se vilken längd på kjolen/klänningen som gör sig bäst på dig. En korrigering på ett par centimeter kan göra väldigt stor skillnad - och exempelvis få dina ben att se betydligt längre och slankare ut.

  Vanligtvis är en kjol som slutar strax ovanför eller strax under ditt knä en bra längd - men lita på ditt eget öga och din magkänsla.

 3. 3. Se upp! Metallic kan förstora

  Rachel Zoe hyllades för sitt jobb med Cameron Diaz i den här metallicfärgade galablåsan. Foto: Nancy Kaszerman

  Undersök hur ljuset reflekteras innan du slår till på ett metallicplagg.

  Metallictrenden hänger sig kvar - men har du en kurvig figur får du se upp så att inte reflektionerna gör att du framstår som större än du är. Beroende på kroppstyp kan det vara en effekt du vill uppnå - men oavsett är det viktigt att titta noga hur kläderna reflekterar ljuset och om de jobbar för dig.

  Vi kan ju konstatera att Cameron Diaz inte har några problem med att bära metallic från topp till tå.

 4. 4. Trolla med överkroppen

  Skådespelerksan Eva Mendes tar gärna hjälp av Rachel Zoe - och får ofta beröm för sina klädval. Här följer hon ett av Rachels råd - och har skärpet på rätt ställe.

  Skärpets placering kan göra underverk.

  Vill du att din överkropp ska se längre ut - sätt ett skärp på den lägsta punkten av din midja. Vill du framhäva en din timglasfigur - använd ett bredare bälte lite högre upp på midjan.

 5. 5. Våga bära maxiklänning

  Rachel Zoe väljer själv maxiklänningar. Här med sonen Skyler som helt väntat är en väldigt välstylad liten krabat. Foto: Hall/Pena, Pacificcoastnews.Com

  Sommaren är snart här - klart du ska en skir, lång klänning som sveper kring dina ben.

  Var inte rädd för maxiklänningar. Rachel Zoe svär på att den funkar för alla oavsett kroppstyp och längd. Är man kort får man dock se till att matcha med ett par skyhöga klackar.


 6. 6. Vågräta ränder kan förminska

  Rachel Zoe lever som hon lär. Hon är inte rädd för horisontella ränder. Foto: Brabus, Pacificcoastnews.Com

  Det är dags att våga horisontella linjer - du kan se smalare ut än du tror.

  Här kommer en överraskning. Tvärtemot vad folk brukar säga så gör vågräta linjer inte alltid att du ser bredare ut. Tunna vågräta linjer är faktiskt smickrande för figuren - och kan få dig att verka längre.

 7. 7. Förläng din hals med smycken

  Ibland är det enklaste det snyggaste. Anne Hathaway, som också är klient till Rachel Zoe, väljer ett långt, enkelt halsband till sin svarta outfit. Halsbandet som går ner mot magen gör att hon ser längre ut. Foto: Darla Khazei, Pacificcoastnews.Com

  Det enda som behövs är ett halsband, i rätt längd och placerat på rätt ställe.

  Ett brett halsband precis ovanför nyckelbenet gör att din hals verkar längre. Ett långt halsband har en förlängande effekt för din kropp och gör att du generellt ser längre och smalare ut.

 8. 8. Satsa på hudfärgade ben

  De här benen tillhör Kate Hudson - och de stylas ofta av Rachel Zoe. Här är de hudfärgade benen nedstoppade i ett par högklackade pumps - allt för att förlänga intrycket av benen. Foto: Gilbert Flores/Broadimage

  Glömt allt vad färgade strumpbyxor heter!

  För att skapa en illusion av längre ben - våga låta dem vara hudfärgade och stick ner fötterna i ett par pumps - ju högre klackar desto bättre.

  Jätteviktigt dock att du väljer ut dina hudfärgade strumpbyxor med stor noggrannhet så de matchar din egen hudton. Undvik skor med t-spänne som gör att benen ser kortare ut.

 9. 9. Flera nyanser av vitt

  Vitt är verkligen en hit - fråga bara Kate Hudson som i många år stylats av Rachel Zoe. Den här fantastiska vita kostymen från Gucci bar hon på Venedigfestivalen 2012.

  Vita kläder är inte bara för sommaren - det funkar året runt.

  Rachel Zoe avgudar vitt året om - eftersom det lyser upp hyn, ger ett fräscht intryck och hjälper dig att sticka ut från den svarta skaran. Experimentera själv med olika nyanser av vitt för att hitta vad som kompletterar din hy bäst.

 10. 10. Rätt jeans kan rädda din figur

  Rachel Zoe sägs vara den som fick Nicole Richie att ta tag i sin stil. Hon klär sig fortfarande gärna i jeans - och gärna boot cut som är smickrande för figuren. Foto: Dlm Press

  Ta dig tid att hitta rätt denimplagg.

  Mörk denim gör alltid att du ser smalare ut - än om du använder ljus tvättad denim. Ett par jeans med medelhög midja och boot-cut ger en förlängande beneffekt för alla. För att vara ärlig är "skinny jeans" inte alls särskilt smickrande för figuren och passar bäst för den som är lång och har pojkaktig figur.


Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!