Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

R Kellys offer talar ut: ”Det här är mitt liv”

R Kelly anklagas för sexuella övergrepp.
Foto: MATT MARTON / AP TT NYHETSBYRÅN
Ett av R Kellys sexbrottsoffer kliver fram och berättar sin historia.
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA

Artisten R Kelly omgärdas av anklagelser om sexuella övergrepp.

Nu kliver ett av hans sexbrottsoffer fram och berättar sin historia.

– Jag har burit på det här sedan 2003. Jag vill inte vara offentlig, men det här är mitt liv... om jag dör i morgon, vet jag att jag sagt sanningen, säger Lanita Carter till CBS News

Det fortsätter att storma kring sexbrottsanklagade r'n'b-stjärnan R Kelly. 

I februari greps artisten och åtalades för flera fall av sexuella övergrepp på fyra personer. Kort därefter släpptes R Kelly fri mot borgen.

Nu kliver ett av hans offer fram – hans före detta frisör Lanita Carter, som enligt CBS News, ska vara ett av de fyra offer vars vittnesmål fick artisten åtalad.

Lanita Carter var 24 år när övergreppet ska ha skett år 2003. Hon arbetade som frisör till R Kelly i över ett år. I början beskrev hon sin arbetsgivare som en ”sann gentleman” – men det ändrades drastiskt den 18 februari 2003.

Efter att Lanita Carter flätat R Kellys hår ska han tryckt ned hennes huvud och beordrat henne att ge honom oralsex.

– Hade jag kunnat ändra något med den dagen, hade det varit att inte vara där, säger Lanita Carter till CBS News.

R Kellys offer berättar sin sanning

Övergreppet polisanmäldes samma dag, men R Kelly dömdes inte. I stället betalade artisten 650 000 dollar till Lanita Carter i förlikning samtidigt som han hävdade att han inte gjort något fel – och Lanita Carter gick med på att inte prata om händelsen.

Lanita Carter är den enda av de fyra offren som inte var minderåriga när övergreppen ägde rum. De övriga tre, som inte namngetts, var 14 och 16 år. 

– Jag har burit på det här sedan 2003. Jag vill inte vara offentlig, men det här är mitt liv... om jag dör i morgon, vet jag att jag sagt sanningen, säger Lanita Carter till CBS News. 

R Kelly nekar till brotten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.