Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

R Kellys hot – efter kvinnans vittnesuppgifter

R&B-stjärnan R Kelly anklagas på nytt för sexuella övergrepp i den nya dokumentärserien "Surviving R Kelly". Foto: M. SPENCER GREEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Artisten R Kelly. Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN

R&B-stjärnan R Kelly anklagas på nytt för sexuella övergrepp i den nya dokumentärserien "Surviving R Kelly".

Nu kommer det fram att artisten ska ha hotat en av de kvinnorna som träder fram och berättar vad hon varit med om.

– Vi kan inte hota sina påstådda offer att hålla tyst, säger advokaten Gloria Allred under presskonferensen.

Artisten R Kelly, 52, har anklagats för att utsätta unga kvinnor för sexuella trakasserier och övergrepp i över 20 år.  I den nya dokumentärserien "Surviving R Kelly" blir stjärnan, som egentligen heter Robert Kelly, återigen utpekad som sexbrottsling av flera kvinnor. I dokumentären berättar kvinnorna om sexuella övergrepp som R Kelly ska ha utsatt dem för – i flera fall rör det sig om tonårstjejer.

Under måndagen hålls en presskonferens med advokaten Gloria Allred, som representerar Faith Rodgers, en av kvinnorna som påstår att R Kelly utsatt henne för övergrepp. Allred berättar att R Kelly har hotat att stämma Lifetime, kanalen som har gjort dokumentären "Surviving R Kelly" och alla som varit inblandade i skapandet av dokumentären.

 

 

Hotades efter att ha trätt fram

Vidare berättar advokaten att R Kelly har hotat en av de kvinnor som träder fram i dokumentären.

– R Kelly, du kan snart komma att ingå i samma sällskap som Harvey Weinstein och Bill Cosby. Du måste hållas ansvarig. Du kan se fram emot ett arv som inte är din musik, utan den smärta som du utsatt unga kvinnor för, säger Gloria Allred under presskonferensen.

Faith Rodgers berättar hur hon har hotats efter att ha trätt fram med sin berättelse, och säger under presskonferensen att det varit svårt att våga träda fram.

– Att stå upp mot R Kelly har inte varit lätt. Jag bestämde mig efter mycket eftertanke. Det är dags att jag står upp för mig själv. Jag litade på honom och han förrådde min tillit, säger Rodgers.

Därefter berättar hennes mamma, Kelly Rodgers, att även hon och maken fått utstå hot efter att dottern klev fram med sin sanning.

Under presskonferensen kliver också Michelle Kramer fram, mamma till ett annat av R Kellys påstådda offer. Hennes dotter Dominique Gardner levde med artisten i flera år.

– Min dotter var i ett våldsamt förhållande med R Kelly. Som mamma har jag ett meddelande till honom: jag och andra mammor har våra ögon på dig. Våra döttrar är inte ensamma i den här kampen, säger Michelle Kramer.

 

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!