Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

R Kellys desperata försvar – ursinniga skriket i sändning

Världsstjärnan R. Kelly är står åtalad för flera fall av sexuella övergrepp mot minderåriga, och riskerar att dömas till upp mot sju års fängelse.Foto: Dplay.
I en intervju med CBS-profilen Gayle King, som nu finns att se på Dplay, går nu artisten till försvar mot alla anklagelser – och bryter ihop i flera känslosammanbrott inför kameran.Foto: Dplay.
”Jag har inte gjort det här, det här är inte jag! Jag slåss för mitt jävla liv här”, säger R. Kelly i den omtalade intervjun.Foto: Dplay.
Under intervjun gråter artisten också över att anklagelserna ha gjort att han inte kan ha en relation med sina barn. Samtidigt har det kommit fram att artisten är skyldig sin exfru mer än 1,3 miljoner kronor i underhåll för deras tre barn, som han har vägrat att betala.Foto: Dplay.
”Jag har blivit avrättad. Jag har blivit levande begravd. Men jag lever”, säger R Kelly i intervjun.Foto: Dplay.
Ur intervjun med CBS-profilen Gayle King.Foto: Dplay.
Ur intervjun med CBS-profilen Gayle King.Foto: Dplay.
Ur intervjun med CBS-profilen Gayle King.Foto: Dplay.
Gayle King.Foto: Dpaly.
R Kelly.Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
R Kelly.Foto: M. SPENCER GREEN / AP TT NYHETSBYRÅN
1 / 12

Världsstjärnan R Kelly är står åtalad för flera fall av sexuella övergrepp mot minderåriga, och riskerar att dömas till upp mot sju års fängelse.

I en intervju med CBS-profilen Gayle King, som nu finns att se på Dplay, går nu artisten till försvar mot alla anklagelser – och bryter ihop i flera känslosammanbrott inför kameran.

– Jag har inte gjort det här, det här är inte jag! Jag slåss för mitt jävla liv här, säger R. Kelly i den omtalade intervjun.

Han har sålt 75 miljoner skivor världen över, och belönats med flera Grammys och topplistettor. 

Men efter årtionden av anklagelser, och efter dokumentären ”Surviving R Kelly”, så förknippas artisten mer med sexbrott mot barn, snarare än låtar som ”I believe I can fly” och ”World's greatest”.

Robert ”R Kelly” Kelly, 52, är åtalad för flera fall av sexuella övergrepp mot kvinnor – varav flera vad minderåriga vid övergreppen – och kommer tas till rättegång i Chicago. Blir artisten fälld kan han komma att sitta upp mot sju år i fängelse.

Anklagelserna mot R Kelly är många och varierande. Artisten står inte bara åtalad för sexuella övergrepp på flera minderåriga flickor. Han har också anklagats för att ha slagit, svält och fängslat i en sexsekt. 

R Kelly har genomgående under sin karriär förnekat allt han anklagats för – men nu har artisten valt att bryta tystnaden, och försvara sig.

Intervjun sprids världen över

Den 8 mars, på internationella kvinnodagen, ställde ”I believe I can fly”-sångaren upp i en tv-intervju med CBS-journalisten Gayle King, som har spridits världen över som en löpeld. Nu finns hela intervjun att se på Dplay  i Sverige.

Den kvinnliga journalisten ställer artisten mot väggen, men han väljer att förneka alla brott.

– Har du gjort fel, undrar Gayle King.

– Jag har gjort massor av saker fel när det gäller kvinnor, och det har jag bett om ursäkt för i de relationerna, säger R Kelly i intervjun.

– Har du brutit lagen när det gäller kvinnor?

– Absolut inte.

– Har du haft sex med någon under 17 år?

– Nej, utbrister R Kelly upprört, och fortsätter med att ställa en motfråga:

– Kan kvinnor inte vara upprörda och ljuga om mig?

Gayle King frågar lugnt:

– Är det din förklaring, att de ljuger?

– Absolut, svarar R Kelly säkert.

Bryter ihop i tårar

Världsstjärnan, som efter ”Surviving R Kelly” har blivit av med sitt skivkontrakt, kan inte hålla känslorna i schack under tv-intervjun, och bryter flera gånger ut i tårar och börjar skrika framför kamerorna.

– Filmar den här kameran mig? Jag har inte gjort det här! Det här är inte jag! Jag slåss för mitt jävla liv här, skriker R Kelly i falsett med tårar i ögonen, och slår sig för bröstet.

Han ställer sig upp och skriker:

– Ni tar livet av mig! Jag har gett er 30 år av min karriär. 30 år! Ni försöker ta livet av mig!

Efter utbrottet avbryts intervjun tillfälligt, men kamerorna fortsätter rulla. R Kelly ses få stöd av sin krishanterare, som kommer in för att lugna ner honom, innan artisten kan fortsätta prata med journalisten.

– Jag är ingen djävul, och jag är absolut inget monster, säger han i intervjun.

– Jag har blivit avrättad. Jag har blivit levande begravd. Men jag lever.

”Ni vill inte tro på sanningen”

Under intervjun gråter artisten också över att anklagelserna ha gjort att han inte kan ha en relation med sina barn. Samtidigt har det kommit fram att artisten är skyldig sin exfru mer än 1,3 miljoner kronor i underhåll för deras tre barn, som han har vägrat att betala.

– Jag försöker ha en relation med mina barn, men det går inte. Ni vill inte tro på sanningen, säger R Kelly och gråter mer i Gayle King-intervjun.

52-åriga R. Kelly lever i dag med två kvinnor – 21-åriga Azriel Clary och 23-åriga Joycelyn Savage – som båda kliver fram och försvarar honom framför tv-kamerorna. Även om stjärnans förkärlek för yngre kvinnor visar sig även i hans nuvarande relationer, där han blev tillsammans med Savage när hon var 19, så hävdar Kelly att han  även gillar äldre kvinnor.

– Jag känner äldre kvinnor också. 43-åringar med snygga kroppar. Jag går ut med dem och har kul.

R Kelly försvarar sig med att säga sig tycka om alla kvinnor.

– Jag älskar kvinnor, jag älskar alla kvinnor, men de här berättelserna är inte sanna.