Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

R Kelly släpps från fängelse – fick bidragsskuld betald

Artisten R Kelly.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TANNEN MAURY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Artisten R Kelly har nu släppts från fängelse.

Det sker efter att artistens skuld på 161 000 i underhåll betalats, uppger CBS.

Vem som öppnat plånboken är okänt.

Den amerikanska musikern R Kelly har i åratal omgärdats av rykten om att förgripit sig sexuellt på kvinnor, däribland minderåriga.

I februari greps artisten och åtalades för flera fall av sexuella övergrepp på fyra personer, varav tre är flickor var åldrarna 13-16 år när övergreppen ägde rum.

R Kelly nekar till brotten.

Borgen sattes då på en miljon dollar, motsvarande cirka 9,4 miljoner kronor. För att släppas fri mot borgen krävdes att artisten betalar tio procent av summan, med andra ord 100 000 dollar. Förra veckan betalades summan och artisten släpptes fri mot borgen.Men i onsdags rapporterades R Kelly åter vara frihetsberövad. Denna gång efter en domstolsförhandling där Kelly krävts på drygt 161 000 dollar i uteblivet underhåll till sina barn. 

Pengar som artisten inte själv har. I en tidigare intervju med ”CBS this morning” berättar han att allt han har kvar på kontot är 350 000 dollar.

En talesperson för den lokala polisen i Chigaco skrev då att han inte skulle släppas fri innan han betalat de 161 000 dollar han uppges vara skyldig. 

Tre dagar senare, på lördagen ska en betalning kommit in från okänt håll uppger polisens talesperson Sophia Ansari till CBS – varpå artisten åter släpptes fri.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.