Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

R. Kelly betalar borgen – får nu lämna häktet

R Kelly åtalas för sexuella övergrepp, nekar till brott.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
R. Kelly infann sig i rätten på onsdagen.Foto: TOM GIANNI / AP TT NYHETSBYRÅN

Artisten R Kelly har betalat borgen och släpptes under natten mot tisdag, enligt AP

R’n’b-artisten misstänks ha begått sexuella övergrepp mot fyra kvinnor – varav tre var minderåriga då de misstänkta brotten skedde. 

Under helgen har R Kelly suttit frihetsberövad i Chicago.

I slutet på förra veckan kom nyheten att R Kelly, 52, åtalas för sexuella övergrepp.

Åtalet innefattar tio fall av grova sexuella övergrepp mellan 1998 och 2010 på fyra kvinnor, varav tre av dessa var minderåriga då övergreppen ägde rum.

Artisten har i många år omgärdats av övergreppsanklagelser, men sedan den uppmärksammade dokumentären ”Vi överlevde R Kelly” släpptes i början på året har fler vittnen trätt fram.

Något som nu har lett till åtal.

Under natten till lördagen överlämnade sig R Kelly till polisen i Chicago. Helgen har artisten tillbringar i häktet. 

Natten mot tisdag lämnar R Kelly häktet efter att ha betalat borgen – artisten betalade nära en miljon kronor, en tiondel av borgenssumman som en domare satt. 

R Kelly nekar till brott. 

R Kellys offer Lizette Martinez vill ”rädda andra”

På måndagen infann sig r'n'b-stjärnan i domstolsförhandlingar i Chicago, rapporterar AP. I orange fängelsekläder nekade artisten till brott på samtliga punkter, genom ett uttalande som lästes upp av hans advokat Steve Greenberg.

På lördagen fastställdes borgenssumman till en miljon dollar, motsvarande cirka 9,4 miljoner kronor. För att släppas fri mot borgen krävs att artisten betalar tio procent av summan, med andra ord 100 000 dollar. En summa R Kelly ännu inte lyckats få fram. 

 

 

Under måndagseftermiddagen, amerikansk tid, medverkade en av kvinnorna som artisten ska förgripit sig på i en presskonferens. Tillsammans med sin advokat bemötte Lizette Martinez, 41, pressen.

På frågan vad hon anser om att R Kelly nu sitter frihetsberövad svarade Lizette Martinez kort och gott att ”han är där han hör hemma”.

– Jag är en mamma, jag har en dotter, och jag kände att jag måste vara tydlig, höja min röst och berätta om det som hände mig för att rädda andra, säger Lizette Martinez och fortsätter:

– Jag blev skadad som ung tjej och jag vill inte att det ska hända någon annan.