R Kelly misshandlad i häktet – av annan fånge

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
R Kelly har satts i isoleringscell i häktet i Chicago för sin egen säkerhet, efter att ha utsatts för misshandel.
Foto: ASHLEE REZIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Artisten blev attackerad i sin cell på onsdagen, av en intagen som var frustrerad över hur protesterna för Kelly förstör för dem i häktet.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Artisten R Kelly, 53, inväntar rättegång för den rad sexuella övergrepp mot barn som han står åtalad för.
Foto: NADER ISSA / AP TT NYHETSBYRÅN

R Kelly har satts i isoleringscell i häktet i Chicago för sin egen säkerhet, efter att ha utsatts för misshandel, skriver Page Six.

Artisten blev attackerad i sin cell på onsdagen, av en intagen som var frustrerad över hur protesterna för Kelly förstör för dem i häktet.

– Varje gång det är en protest för R Kelly utanför häktet så låser de ner hela byggnaden, säger artistens advokat Steven Greenberg till Page Six.

Artisten R Kelly, 53, inväntar rättegång för den rad sexuella övergrepp mot barn som han står åtalad för, och sitter häktad i Chicago.

På onsdagen blev ”I believe I can fly”-artisten misshandlad i sin cell av en upprörd fånge på häktet, och efter att ha vårdats fördes artisten till isoleringscell, för sin egen säkerhets skull. Han ska dock inte ha brutit något.

– Det är det enda stället de kan skydda honom på, säger R Kellys advokat i Chicago, Steven Greenberg.

Fångarnas ilska mot R Kelly

Anledningen till att artisten blev attackerad ska vara att protesterna som görs i hans ära utanför häktet påverkar de intagna negativt.

– Varje gång det är en protest för R Kelly utanför häktet så låser de ner hela byggnaden. När de gör det får fångarna inte gå till bespisningen, de får inte duscha, sådana saker. Eftersom det är rätt sporadiskt redan så blir de upprörda. De straffar alla i byggnaden för att folk protesterar och stöttat Kelly, säger Steven Greenberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.