Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

R Kelly tillbaka i häktet – har inte betalat underhåll

R Kelly lämnar häktet med sin advokat efter att en borgen hundra tusen dollar har betalats.
Foto: ASHLEE REZIN / AP TT NYHETSBYRÅN
R Kelly överlämnade sig själv till polisen i februari när åtal väcktes.
Foto: TYLER LARIVIERE / AP TT NYHETSBYRÅN

Den amerikanska musikern R Kelly ger nu sin första tv-intervju sedan han greps och åtalades för flera fall av sexuella övergrepp. Framför kameran bryter han ihop och med tårar i ögonen nekar han till anklagelserna.

– Jag ska slåss för mitt liv, säger R Kelly i intervjun med CBS.

Anklagelserna mot R Kelly sträcker sig tillbaka många år i tiden, men har i år åter fått stor uppmärksamhet efter dokumentären ”Surviving R Kelly”. 

Flera kvinnor träder fram och berättar om hur han utsatt de för övergrepp och hållit några av dem instängda i hans hus. Flera av offren ska ha varit minderåriga.

I februari lade åklagaren fram tio åtalspunkter, gällande fyra personer varav tre är flickor i åldrarna 13-16 år.

R Kelly nekar till brotten.

Nu talar han för första gången sedan åtalet ut framför en tv-kamera. På onsdagsmorgonen, amerikansk tid, sänder tv-kanalen CBS en intervju med en explosiv R Kelly, men redan i förväg lade kanalen ut en del av intervjun.

https://twitter.com/CBSEveningNews/status/1103076919694815237

– Anklagelserna är lögner, säger R Kelly.

När journalisten frågar honom om han verkligen kan neka till att haft sex med underåriga flickor svarar han att saker som han har gjort tidigare i sitt liv inte är relevanta.

– Folk går tillbaka till mitt förflutna. Det är precis vad de gör. Och nu försöker de lägga till alla de här grejerna, för att få det som pågår nu att kännas verkligt för människor, säger R Kelly till CBS.

Han fortsätter sedan att försvara sig mot anklagelserna om att han hållit kvinnor fångna och säger att det vore dumt med tanke på vad han har gått igenom tidigare i livet.

R Kelly har flera gånger under sin karriär anklagats för övergrepp och även åtalats för barnpornografibrott – som han friades för.

Till slut bryter R Kelly ihop och börjar gråta i intervjun.

– Jag har inte gjort det här. Det här är inte jag. Jag kommer att slåss för mitt jävla liv, säger han med blicken vänd in i kameran.

R Kelly hålls häktad 

På onsdagskvällen svensk tid uppger amerikanska myndigheter att R Kelly hålls i förvar, efter att ha förhörts om det underhåll han inte betalat för sina barn, skriver AP. 

Han lämnade förhörsrummet från en annan dörr än den han kom in igenom. Hans händer var inte fängslade, skriver AP. 

Enligt en talesperson för den lokala polisen i Chicago kommer han inte att släppas förrän han har betalat de 161 000 dollar han är skyldig för underhåll till sina barn. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.