Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

R Kelly dök inte upp – förlorade sexbrottsmål

R'n'b-artisten R Kelly har förlorat ett civilmål mot en kvinna som beskyller honom för sexuella övergrepp, skriver The Guardian.
Foto: TANNEN MAURY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
R Kelly.
Foto: ASHLEE REZIN / AP TT NYHETSBYRÅN

R'n'b-artisten R Kelly har förlorat ett civilmål mot en kvinna som beskyller honom för sexuella övergrepp, skriver The Guardian.

Kvinnan hävdar att R Kelly hade sex med henne när hon var 16 år och därför valde hon att stämma honom i februari. 

R Kelly valde att inte svara på stämningen – och sedan dök han inte heller upp på förhandlingen. Därför dömer domstolen per automatik till kvinnans fördel. 

”Bryr oss inte”

Kvinnan har stämt R Kelly på 50 000 dollar, men hur högt skadeståndet blir avgörs först nästa månad.

– Vi bryr oss inte om stämningen. Stämningen betyder ingenting för oss, säger R Kellys pressperson Darrel Johnson till Chicago Sun-Times.

Parallellt står R Kelly åtalad för flera fall sexuella övergrepp mot fyra personer. Kvinnan som nu vunnit civilmålet sägs vara en av dessa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.