Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

R Kelly åtalas i nytt fall – ska ha betalat 16-åring

Anklagelserna kring artisten R Kelly har varit många sedan dokumentären ”Surviving R Kelly”.
R Kelly anklagas för ännu ett övergrepp.
Foto: TANNEN MAURY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
R Kelly står åtalad för flertal fall av sexuella övergrepp.
Foto: MATT MARTON / AP TT NYHETSBYRÅN

Artisten R Kelly åtalas för fler fall av sexuella övergrepp, rapporterar TMZ.

Övergreppet ska ha skett i Minnesota med en flicka som då var mellan 16 och 17 år.

”Det här är absurt”, skriver R Kellys advokat Steve Greenberg på Twitter.

R Kelly åtalas för ett övergrepp som ska ha inträffat år 2001 i Minnesota. Artisten ska ha betalat en då 16-årig flicka för att hon skulle ha ”sexuell kontakt” med honom och dansa för honom på hans hotellrum. Dock ska inget fullbordat samlag ha ägt rum enligt åtalet.

”Kom igen. Det här är absurt”, twittrar R Kellys advokat Steve Greenberg.

— Ärigt talat förstår jag inte var den kriminella aktiviteten ägt rum i det här fallet. Men jag tror att detta belyser höjden av absurditet för anklagelserna mot vår klient, säger artistens advokat Douglas Anton till TMZ.

Sitter häktad i New York

De nya anklagelserna kommer samtidigt som artisten sitter häktad i New York misstänkt för bland annat sexuellt utnyttjande och kidnappning. I Illinois står han även åtalad för tio fall av övergrepp.

2008 friades han från åtalet om barnpornografibrott men misstänkarna mot artisten fick nytt liv av den uppmärksammade dokumentären ”Surviving R Kelly”. I dokumentären träder flera kvinnor fram och berättar om övergrepp som ska ha ägt rum.

Nekar till anklagelserna

R Kelly har konsekvent nekat till anklagelserna mot honom och han förvarar sig i en omtalad intervju med CBS:s Gayle King tidigare i år.

— Jag har inte gjort det här, det här är inte jag! Jag slåss för mitt jävla liv här, säger han i intervjun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.