R Kelly Foto: DAVID TONNESSEN,PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWSR Kelly Foto: DAVID TONNESSEN,PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
R Kelly Foto: DAVID TONNESSEN,PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS
R Kelly Foto: PHIL MCCARTEN / STELLA PICTURES / UPIR Kelly Foto: PHIL MCCARTEN / STELLA PICTURES / UPI
R Kelly Foto: PHIL MCCARTEN / STELLA PICTURES / UPI

R Kelly anklagas – tvingar kvinnor in i en "sexsekt"

Publicerad

R&B-stjärnan R Kellys karriär har kantats av sexskandaler.

Nu avslöjas kanske den värsta skandalen.

I ett reportage av Buzzfeed avslöjas att han håller minst sex kvinnor fångna i vad som beskrivs som en sex-sekt.

Själv nekar han till anklagelserna enligt TMZ.

I ett reportage av Buzzfeed berättar förtvivlade föräldrar hur deras dotter har tvingats in i ett sektliknande förhållande med R&B-stjärnan R Kelly.

Uppgifterna bekräftas av tre personer som har tillhört R Kellys innersta krets, Cheryl Mack, Kitti Jones, och Asante McGee. De berättar hur R Kelly har sex kvinnor som bor i flera olika fastigheter han äger i Atlanta och Chicago. Kvinnorna kontrolleras helt av R Kelly. Han bestämmer vad de äter, vad de har på sig, när de får sova och när de får tvätta sig. Enligt Buzzfeed styr R Kelly även kvinnornas sexliv, som han dessutom spelar in.

Föräldrarna till en av kvinnorna, som först träffade R Kelly för två år sedan, berättar i reportaget om sin förtvivlan. Dottern har sedan hon mötte Kelly under en av hans konserter blivit helt förvandlat. Senast föräldrarna träffade sin dotter var i början av december 2016.

– Det var som att hon var hjärntvättad. Hon såg ut som en fånge. Jag kramade henne och ville ta henne därifrån, men hon bara upprepade att hon var kär och att Kelly var den enda som brydde sig om henne. Jag vet inte vad jag ska göra, det är som en sekt, säger mamman, vars riktiga namn inte står i texten.

R KellyFoto: ERIC JAMISON / AP

R Kelly har sålt nära 60 miljoner skivor, och är fortfarande en av de mest inflytelserika R&B-artisterna i världen. Nu berättar flera personer som tidigare har tillhört hans inre krets om hur han behandlar kvinnor.

– Kvinnorna tror att "det här är R Kelly, nu kommer jag att leva ett lyxigt liv". Men så är inte fallet. Han är en mästare på att kontrollera folk. De kommer att behöva fråga om lov för att äta och gå på toaletten, säger Cheryl Mack till Buzzfeed.

Kvinnor fångna i över sju år

Enligt de tre personerna ur Kellys innersta krets som Buzzfeed har pratat med bor det flera kvinnor i Kellys hus utanför Atlanta. Vissa av dem har varit en del av R Kellys "cirkel" i över sju år.

Kvinnorna hålls under sektliknande former, de får sina mobiltelefoner beslagtagna, de får inte gå ut utan R Kellys medgivande och när andra män är i rummet tvingar R Kelly dem att vända bort sina ansikten.

Om kvinnorna bryter mot reglerna straffas de både verbalt och fysiskt.

Kitti Jones, har tidigare varit en av kvinnorna som kontrollerats av R Kelly.  Hon berättar hur R Kelly tryckte henne mot ett träd och misshandlade henne utanför en snabbmatsrestaurang, för att hon hade varit för vänlig mot en man som arbetade i kassan.

R Kelly nekar

R Kelly nekar till alla anklagelser. I ett uttalande från en av R Kellys representanter som gjorts till TMZ står det:

"Robert Kelly är både oroad och upprörd av de här uppgifterna . Mr Kelly förnekar bestämt alla anklagelser och kommer att med kraft slå tillbaka mot de som anklagar honom, i syfte att rentvå sitt namn."

R Kelly grips 2002, misstänkt för sexuellt utnyttjande av barnFoto: CHARLES BENNETT / AP

R Kelly har flera gånger blivit stämt och åtalad för att ha utnyttjat barn sexuellt, och även för att ha tillverkat barnpornografi. Han har också flera gånger anklagats för att ha utnyttjat sin berömmelse för att söka sexuella kontakter med minderåriga flickor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag