Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Queen-stjärnan drabbad av hjärtattack – berättar själv

Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIRJAM WANNER / AP KEYSTONE

Queen-gitarristen Brian May har drabbats av en hjärtattack, tidigare i maj.

Nu berättar artisten om hur han tvingades åka till sjukhus efter att ha drabbats av svettningar och obehag i bröstet.

– Det visade sig att jag hade tre artärer som var belastade och riskerade att blockera blodet till hjärtat, säger Brian May i en video på Instagram.

Queen-gitarristen Brian May, 72, drabbades i början av maj av en hjärtattack, efter att ha råkat slita sönder en muskel i rumpan efter ”överentusiastiskt trädgårdarbete”.

Nu berättar May i en video på Instagram att han i samband med det fick ett svårt tryck över bröstet och svettades, och fördes till sjukhus.

Väl på sjukhuset visade det sig att han hade fått en hjärtattack.

– Det visade sig att jag hade tre artärer som var belastade och riskerade att blockera blodet till hjärtat, säger han.

Queen-stjärnan: ”Alltid var lite rolig”

Han fick då opereras, något han först var osäker kring att göra.

– Men jag kunde inte känna att de hade varit där, och jag kan fortfarande inte känna det, så det har varit fantastiskt, säger han, och menar att hans hjärta är starkare än på länge efter operationen.

På Instagram skämtar han om att Queen hade ett album döpt ”Sheer heart attack”.

”Mina medicinska äventyr! Hmm... Sheer heart attack alltså? Jag tror att jag alltid var lite rolig över den albumtiteln. Jag undrade om det skulle uppröra folk som faktiskt hade haft en hjärtattack. Jag är faktiskt ganska lättad nu när jag är med i den klubben – och inte alls är upprörd. Ta hand om er”, skriver Brian May.

Ryggproblem efter vilda livet

Han konstaterar också att livet som rockstjärna har slitit på hans ryggrad.

”Och.... varför är diskarna i ryggraden så ihopklämda? Tja, jag tror att 50 år av att springa runt med ett gitarrband över min vänstra axel som håller upp en tung gitarr antagligen har något med saken att göra. Men det var antagligen helt värt det”.

https://www.instagram.com/p/CAmCpCjF26v/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.