Bloggdrottningens miljonbolag och framgångens mörka sida

Löwengrips imperium som bekostar lyxlivet

Bloggdrottningen och affärskvinnan Isabella Löwengrip har egen kock och sminkpersonal, kör Porsche och bor i en villa som kostar henne upp emot 70 000 kronor i månaden.

Expressen har kartlagt Löwengrips miljonimperium som betalar hennes osannolika lyxliv.

Men också pojkvännens svek, stalkern som förföljer henne och det påstådda hotet från kriminella kretsar som tvingade henne att fly utomlands med barnen.

– Hennes varumärke är värt minst 100 miljoner kronor, säger varumärkesexperten Niklas Turner Olovzon.  

Publicerad 9 dec 2018 kl 10.12

Isabella Löwengrip, 28, gjorde sig tidigt känd som ”Blondinbella”. Redan 2005 startade hon bloggen blondinbella.se och på fem år hade den växt till Sveriges tredje största blogg. Sedan dröjde det inte länge innan den blev störst i Norden.

Men Isabella Löwengrip har breddat sin verksamhet. Namnet ”Blondinbella” har hon lagt bakom sig sedan en tid tillbaka, och nu är hon känd som entreprenör och företagare. I våras utsåg affärstidningen Veckans affärer henne till näringslivets mäktigaste kvinna, tillsammans med Kerstin Hessius, vd för Tredje AP-fonden.

undefined

Kerstin Hessius och Isabella Löwengrip mottog pris på Berns i Stockholm.

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT NYHETSBYRÅN

Löwengrip är i dag verksam och ägare i nio bolag. Expressen har tagit del av samtliga bolags senaste årsredovisningar och stiftelseurkunder. 

I en del bolag är hon ensam ägare och i andra delägare. Bolagens sammanlagda egna kapital och Isabella Löwengrips andel uppgick denna 2017 till sammanlagt drygt tio miljoner kronor, enligt Expressens beräkningar.

Det egna kapitalet är bolagens skuld till henne och en värdemätare på vad hon har för bolagstillgångar minus bolagens skulder. 

Privat deklarerade hon 2017 en inkomst på 1 338 271 kronor samt ett överskott av kapital på 1 167 939 kronor. Totalt: 2 506 210 kronor.

Ska man casha ut och byta upp huset

Löwengrip nobbade erbjudande på 400 miljoner

Tillsammans med affärspartnern Pingis Hadenius, 40, äger Isabella Löwengrip koncernen ISPI Holding AB. Löwengrip och Hadenius lärde känna varandra över en lunch 2011 och bestämde sig för att tillsammans skriva en bok om privatekonomi. Sedan dess har de fortsatt sitt samarbete. De har gett ut två böcker – och driver flera bolag.

undefined

Isabella Löwengrips kompanjon Pingis Hadenius.

Foto: EXPRESSEN

– Vi firar jättemycket måste jag säga, ordnar fester och firar födelsedagar. Eftersom Isabella och jag är delägare i Guldkula champagne finns det alltid ett par flaskor på kylning. Vi har en stor säljklocka i guld som vi drar i när vi gör en affär och är även måna om att hylla medarbetare och team genom peppande mejl, har Pingis Hadenius sagt till sajten Breakit.

undefined

Guldkula champagne.

Foto: TEDD SOOST

Tidigare i år sa Isabella Löwengrip till Breakit att hon fått sin och Pingis Hadenius verksamhet värderad till 400 miljoner kronor av ett riskkapitalbolag. Men de blev inte imponerade och nobbade att sälja det.

– Vi har fått en jättefin värdering, det har varit upp mot 400 miljoner och man har tänkt ”ska man casha ut och byta upp huset hemma”, sa Löwengrip till Breakit.

Satsar på digitalt preventivmedel

Under 2015 gick Isabella Löwengrip in som delägare i preventivmedelsappen NaturalCycles i utbyte mot exponering på hennes sociala medier.

Sedan Löwengrip blev delägare har appen gjort succé och när bolaget tog in 270 miljoner kronor i en finansieringsrunda för ett år sedan värderades bolaget till mer än en miljard kronor, meddelade Löwengrip i ett inlägg på sin blogg.

Hur stor andel i bolaget hon äger är okänt, men i inlägget som publicerades i fjol slog hon fast:

"Om jag kommer att sälja av mina aktier? Nix, jag ser fram emot att vara med på resan i många år till."

undefined

Isabella Löwngrip på Elle-galan 2018.

Foto: CHRISTINE OLSSON / TT NYHETSBYRÅN

År 2016 frågade en bloggläsare om aktieinnehavet varpå Löwengrip svarade:

”Jag bytte plats i mina kanaler på ett värde av en halv miljon mot 2000 aktier. [...] Utifrån senaste värderingen så har mina aktier gått upp till 1,3 miljoner i värde.” 

NaturalCycles moderbolag ligger i Schweiz där inga årsredovisningar är offentliga.

Vinsterna uteblir i NaturalCycles Nordic AB

Men koncernen har ett registrerat bolag in Sverige, NaturalCycles Nordic AB.

Bolaget har sedan 2014 ökat sin omsättning stort – från 1,7 miljoner kronor 2014 till 41,8 miljoner kronor för 2017.

Men vinsterna uteblir. För 2017 gjorde bolaget en förlust efter finansnetto på drygt 60 miljoner kronor. För 2016 var motsvarande förlust på 3,3 miljoner och för 2015 uppgick förlusten till 16,8 miljoner kronor.

I bolagets förvaltningsberättelse framgår det att nettoomsättningen har ökat stort i Sverige och i Storbritannien – men att resultatet påverkats negativt på grund av ökade utvecklings- och marknadsföringskostnader.

Under 2017 tog det schweiziska moderbolaget, enligt årsredovisningen, också in nytt kapital från befintliga aktieägare – totalt 30 miljoner dollar, motsvarande 270 miljoner kronor.

Bland de större aktieägarna finns Bonnier Ventures, EQT Ventures, Sunstone Capital och affärsängeln Roland Zeller.

undefined

Tv-profilen och bloggaren Bianca Ingrosso samarbetar med företaget.

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Även Bianca Ingrosso har ett samarbete med NaturalCycles, något som hon skriver om på sin blogg.

Bolagets vd, Raoul Scherwitzl, vill dock inte svara på vilka som är aktieägare i det schweiziska bolaget eller vad bolaget kan vara värt.

– Det är ett privat bolag och aktieägare redovisas inte, skriver vd:n i ett mejl till Expressen via företagets svenska presstalesperson.

Anklagelsen: Blåser upp statistik

Appen som Isabella Löwengrip marknadsfört har fått kritik för att inte vara något säkert preventivmedel och i våras rapporterades att Läkemedelsverket fått in 140 anmälningar om kvinnor som blivit ofrivilligt gravida när de använt NaturalCycles.

Löwengrip ryckte då ut till appens försvar.

– Så fort du måste ta något regelbundet finns det de som slarvar, sa hon till Aftonbladet.

undefined

NaturalCycles har kritiserats för att vara osäkert.

Foto: NISHAT AHMED / AP TT NYHETSBYRÅN

Hon har också blivit ifrågasatt och kritiserad för att försköna bilden av sig själv och sina företag.

– Jag har en större räckvidd än många mediehus i Sverige med mina 1,5 miljoner unika följare i veckan på bloggen, sa Löwengrip i en intervju med Breakit i april.

När skribenten Camilla Gervide, som driver sajten Bloggbevakning, fick tillgång till Löwengrips officiella statistik från plattformen United Influencers visade siffrorna en helt annan bild.

Fram till det här har hon kunnat nämna de här siffrorna oemotsagd

Löwengrip: ”Beror på hur man mäter”

I stället för 1,5 miljoner unika besökare på bloggen rörde det sig då om ungefär en sjättedel, 260 000 unika besökare i veckan.

– Fram till det här har hon kunnat nämna de här siffrorna oemotsagd. Det är som att om hon nämner de här siffrorna tillräckligt många gånger så blir det plötsligt sant och det är precis vad hon har gjort, sa Camilla Gervide då.

I ett eget blogginlägg svarade Löwengrip på kritiken:

"När jag säljer kampanjer eller när vi kliver in i bolag för att ta minoritetsposter pratar vi att jag når ut till 1,5 miljon människor. Då har vi slagit ihop alla mina sociala medier. Bloggarna, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube och LinkedIn. Allt beror på hur man mäter och vilken tidpunkt man mäter". 

undefined

Isabella Löwengrip har kritiserats för att blåsa upp sin bloggstatistik.

Foto: IBL

Löwengrips bloggande har däremot gett stora intäkter, enligt vad hon själv säger. I höstas berättade hon om hur intäkterna ökat:

”Jag vet inte om ni minns men förut (under många år) hade jag intäkter på 500 000 kronor i månaden på bloggen, visst är det häftigt hur vi har kunnat öka intäkterna till 1.5-2 miljoner i månaden i stället? Som vi har kämpat”, skriver Isabella Löwengrip i ett blogginlägg från i höstas. 

Men i bolaget, Löwengrip Social Relations AB, som ska erbjuda konsulttjänster till företag gällande utveckling av kommersiella kampanjer via sociala medier har intäkterna på fyra år bara uppgått till 581 000 kronor. Och inget annat av Löwengrips bolag kommer upp i en omsättning på 18 – 24 miljoner kronor förutom Löwengrip Beauty AB – där intäkterna kommer från kosmetik – och skönhetsprodukter. 

Vänskapen med Annie Lööf

Vid sidan av företagandet har Isabella Löwengrip på senare tid också synts flitigt på den politiska arenan. Från att i ungdomen ha varit moderat gjorde Löwengrip under den gångna valrörelsen flera framträdanden tillsammans med Centerledaren Annie Lööf.

Isabella Löwengrip har lämnat Moderaterna för Centerpartiet.

Foto: KATE GABOR

Nu är hon god vän med Annie Lööf.

Foto: KATE GABOR

Under valrörelsen gjorde de flera framträdanden tillsammans.

Foto: KATE GABOR

– Hon betyder mycket, både privat och professionellt. Vi utbyter idéer kring barnen, semestrar, men också ledarskap, hur hon bygger bolag och hur jag utvecklar mitt parti. Vi kan hitta tips till varandra som ledare, sa Lööf till Aftonbladet i höstas.

Isabella Löwengrips bilar och lyxvilla

Totalt har Isabella Löwengrip 10,2 miljoner kronor i bolagstillgångar. 2017–2018 gjorde hon vinster på 5,2 miljoner kronor i sina bolag, men då inte som ensam ägare.

Men alla pengar läggs inte på hög. Isabella Löwengrip äger bland annat två bilar via det egna bolaget Löwengrip Invest AB.

Den ena, en Audi A3 2017, kostar 250 000-300 000 kronor.

Den andra, en Porsche Panamera Hybrid 2017, kostar drygt en miljon kronor.

Den nybyggda villan på Lidingö i Stockholm, där Isabella Löwengrip bor med sina två barn, är 397 kvadratmeter stor. Huset, som byggdes 2017, har sju rum och ligger alldeles vid vattnet.

Priset hos mäklaren var 29,5 miljoner kronor, innan annonsen togs bort.

Sitt förra hem, också det på Lidingö, sålde Isabella Löwengrip för 11 050 000 kronor efter att hon löst ut exmannen Odd Spångberg under den pågående skilsmässan.

Med en 15-procentig kontantinsats, lån på resterande belopp med en bolåneränta på 1,5 procent med hänsyn till ränteavdrag, amortering på två procent och villans driftkostnader kostar den nya lyxvillan Löwengrip drygt 70 000 kronor per månad. Det motsvarar drygt 50 procent av Löwengrips månadsinkomst – efter skatt.

Jag skäms inte ett dugg över att jag tjänar pengar eller lever ett flådigt liv

Löwengrips liv: Egen kock och makeup-artist

Förutom lyxbilar och sin exklusiva villa lever Isabella Löwengrip ett bekvämt liv. Hon har bland annat berättat att hon också har en egen kock. På sin blogg har hon skrivit

”Så fort min exman flyttade ut ur huset anlitade jag hjälp med markservice hemma, även handling och matlagning varje dag. Alla har inte möjligheten att göra så det förstår jag också. Men jag kan och det ger mig mer tid till barnen (samt att jag tycker att det är vansinnigt trist att laga mat).”

Hon skrev då att hon tänkte hur en manlig vd hade gjort om han separerade ”under småbarnsåren”.

undefined

”Jag skäms inte ett dugg över att jag tjänar pengar eller lever ett flådigt liv”, skriver Löwengrip.

Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

”Jo han hade definitivt haft en au pair hemma.”

Isabella Löwengrip har också skrivit:

”Jag skäms inte ett dugg över att jag tjänar pengar eller lever ett flådigt liv. Jag har ordnat det själv. Mina barn har redan ett sjusiffrigt belopp på sina konton som väntar på dem när de blir 25 år. Det är jag stolt över att ha gjort möjligt som 27 åring.”

”Mitt största fokus i livet är att bygga bolag”

Löwengrip har skrivit att hon lever ”mer lyxigt” och att hon till exempel har sin ”egen makeup-artist på morgonen”.

”Alla mina skisser på hur jag ville att livet skulle se ut – blev så. Jag vill leva ett liv där jag få jobba och få vara med mina barn. Outsourca så mycket jag kan runt det. På ett års tid skapade jag mig mitt drömliv och i dag lever jag det.”

Min rädsla är att det här ska gå i arv till mina barn

I Alex Schulmans podcast ”Schulman show” berättade hon i våras:

– Mitt största fokus i livet är att bygga bolag, vi ska komma upp till en miljard på fem år. Då kan jag inte ta ut tvätten, stå och trängas på Ica eller laga mat. Jag kan, men då tar det energi från att bygga bolag, så jag har valt att outsourca allt jag kan i mitt liv som tar min energi.

Isabella Löwengrips bolagsimperium

• ISPI Holding AB

Ägs till 50 procent av Isabella Löwengrip, och 50 procent av Pingis Hadenius.

Moderbolaget med tre dotterbolag har varit verksamt i tre år. 

Omsättning 2017: 930 000 kronor.

Vinst efter finansnetto: 4,2 miljoner kronor. Vinsterna från dotterbolagen slussas till moderbolaget, men syns inte i moderbolagets omsättning.

Enligt den senaste årsredovisningen, från 2017, hade bolaget ett eget kapital på 4,3 miljoner kronor.

Här tar Löwengrip och Hadenius ut större delen av sina aktieutdelningar. För 2017: 3 miljoner kronor. 2016: 2,08 miljoner kronor. 2015: 1 miljon kronor. Totalt per person: 3,04 miljoner kronor.

 

• Löwengrip Beauty AB

Ägs till 100 procent av ISPI.

Säljer skönhetsprodukter under namnet Löwengrip. Produkterna finns i dag i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Estland, Holland och i Schweiz.

Omsättning 2017: 47,4 miljoner konor.

Vinst efter finansnetto: 640 000 kronor.

Eget kapital: 3,3 miljoner kronor.

Omsättningen har sedan 2015 nästan tredubblats, men lönsamheten sjunker. 2015 låg vinstmarginalen på drygt 18 procent. I dag är den på 1,35 procent. Det innebär att bolaget gör en vinst på 1,35 kronor på varje omsatt hundralapp.

 

• Economista Sweden AB

Ägs till 100 procent av ISPI.

Verksamhet: Utbildning inom det ekonomiska området, produktion av böcker, tv-program.

Verksamheten påbörjades i januari 2017 – finns ännu ingen årsredovisning.

 

• Flattered AB

Delägt till 51 procent av ISPI. Hekto Invest äger 49 procent.

Bolaget designar skor som tillverkas i europeiska fabriker och säljs i egen webbshop och genom externa återförsäljare.

Bolaget har sedan starten 2014 ökat omsättningen från 3,5 miljoner kronor till drygt 11 miljoner kronor.

2017 gjorde bolaget en förlust på 618 000 kronor. Eget kapital: 51 000 kronor.

Enligt årsredovisningen har bolagets revisor gett bolaget en revisorskommentar av allvarlig art. Enligt revisorn ska bolaget haft betydande brister i den interna kontrollen.

 

• Löwengrip Social Relations AB

Ägs till 100 procent av Isabella Löwengrip.

Bolaget ska erbjuda konsulttjänster till företag för kommersiella kampanjer i sociala medier.

Sedan starten låg omsättning och vinst.

För 2017 ingen omsättning och en förlust på 18 000 kronor. 

Eget kapital: 33 000 kronor.

Ägare: Isabella Löwengrip 100 procent.

 

• Löwengrip Invest AB

Ägs till 100 procent av Isabella Löwengrip.

Bolaget ska bedriva föreläsningar, bokutgivningar, konsultuppdrag inom reklam och marknadsföring samt äga andra bolag.

Grundades 2011, har gjort vinst alla år utom för 2012.

För 2018 omsatte bolaget 7,6 miljoner kronor och gjorde en vinst efter finansnetto på en miljon kronor.

Eget kapital: 6,3 miljoner kronor.

 

Nordic Tech House AB

Viktor Lundqvist, Linus Kaasik, Patrik Unevik och Isabella Löwengrip äger 25 procent var. Linus Kaasik är barndomsvän med Isabella Löwengrip.

Startupbolaget ska bedriva konsultuppdrag med fokus på digital affärsutveckling.

2017 var det första verksamma året. 

Omsättning: 1,5 miljoner kronor.

Vinst efter finansnetto. 108 000 kronor.

Eget kapital: 131 000 kronor.

 

• Hermine Hold Fashion AB

Ägs till 50 procent av mobiltelefonskalsbolaget Ideal of Sweden AB med grundarna Joachim Lindström och Filip Ummers och 50 procent av Nordic Tech House AB, där Isabella Löwengrip äger 25 procent av aktierna.

Bolaget ska bedriva försäljning av håraccessoarer. Katarina Roger från Gant är värvad som vd.

Bolaget grundades i somras och det finns ännu ingen årsredovisning.

 

• Blond Capital AB

Helägt av Isabella Löwengrip och bildades 5 demeber 2018. Bolaget ska direkt eller indirekt äga aktier och andelar i företag.

 

NaturalCycles

Isabella Löwengrip är också en av delägarna till företaget bakom preventivmedelsappen Natural Cycles.

Metoden går ut på att brukaren knappar in uppgifter om sin kroppstemperatur för att få reda på när det är säkert att ha sex, om man vill undvika att bli gravid.

I januari fick NaturalCycles hård kritik då ett stort antal kvinnor larmade om att de blivit gravida trots att de, genom appen, försökt att inte bli det.

Södersjukhuset i Stockholm anmälde Natural Cycles till Läkemedelsverket.

 

Tunga motgångarna privat för Isabella Löwengrip

Då var hon återigen tydlig med att det är viktigt för henne att ha en bra relation till sina barn. Hon berättade om sin relation till sina föräldrar, som hon upplever var problematisk när hon var liten.

undefined

Den senaste tiden har varit tuff för Löwengrip.

Foto: IBL

– Min rädsla är att det här ska gå i arv till mina barn, att de inte får en riktigt djup relation med mig. Och då kan de inte föra vidare djupare relationer i deras liv. Och jag tror någonstans att relationer med andra människor är det som gör en lyckligast i livet, det finns ingenting som slår det. Det har jag missat litegrann i livet, så det hoppas jag att jag kan ta igen med mina barn, sa Isabella Löwengrip i ”Schulman show”. 

Men de senaste månaderna har de ekonomiska och affärsmässiga framgångarna överskuggats av tunga motgångar i privatlivet. 

Isabella Löwengrips rädsla för okände mannen

I början av oktober berättade Isabella Löwengrip att hon och barnen förföljts av en man. Mannen hade, enligt Löwengrip, försökt ta sig in i familjens hem på Lidingö. Till Aftonbladet sa Löwengrip då att mannen dykt upp ”i stort sett varje dag, både dagtid och på natten, under tre veckors tid.”

Via sin blogg la hon ut bilder på den misstänkte mannen, och skrev att hon polisanmält händelsen.

”Jag och barnen är trötta på att inte kunna röra oss fria, inte kunna leka på tomten eller ha altandörren öppen. Varje gång det knackar på dörren blir jag kräkfärdig”, skrev hon då.

Den 25 oktober meddelades sedan att den misstänkte mannen gripits.

undefined

Isabella Löwengrip i Let´s Dance 2009.

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

”Allvarligt trakassera Löwengrip”

Den 16 november ålades mannen, som är i 35-årsåldern, med kontaktförbud mot Isabella Löwengrip. I beslutet från City åklagarkammare i Stockholm står att det på grund av ”särskilda omständigheter” finns ”risk” att mannen kommer:

undefined

Exet ska ha förlorat miljoner.

Foto: STELLA PICTURES

”…begå brott mot, förfölja eller på annat sätt allvarligt trakassera Löwengrip …”

Det står vidare:

”NN har vid flera tillfällen sökt upp lsabella Löwengrip och trots att hon och hennes säkerhetsvakt vid flera tillfällen bett honom att sluta, fortsatt med detta. Han är misstänkt för olaga förföljelse, hemfridsbrott och ofredande mot Isabella Löwengrip. Han ska därför meddelas kontaktförbud.”

Drygt en vecka efter att mannen ålades med kontaktförbud kom den nya motgången. I sin blogg berättade Isabella Löwengrip att hon och hennes 28-årige pojkvän brutit upp. Sedan skrev hon att personer dykt upp vid hennes och barnens hem.

Löwengrip: "Kaotiska" dagar

På sin blogg beskrev Isabella Löwengrip dagarna som “kaotiska”:

”Mitt på dagen under onsdagen när hela Löwengrip Invest hade content-dag, knackade en man på och letade efter NN (exet, reds. Anm). Jag förstod inte vad allt handlade om.”

Hon skriver att hennes livvakt kontrollerade registreringsskylten på bilen mannen kom med:

”Då började allt komma fram. Ringde NN och han berättade att han var skyldig en person pengar men jag kände att något inte stämde. Tillslut fick jag se skuldebreven som NN signerat och då blev det också tydligt för mig vilka han hade gjort affärer med. Jag vet inte vad som chockade mig mest. Summan eller personerna.”

Expojkvännen ska ha handlat med andras kapital – och förlorat mångmiljonbelopp. I veckan begärde han att försättas i konkurs och hänvisade till 30 lånade miljoner som han inte kunde betala tillbaka. Tingsrätten försatte honom på onsdagen i konkurs. 

 

LÄS OCKSÅ: Isabella Löwengrip om stödet från exmaken Odd Spångberg i svåra tiden

 

Rådet från livvakten

Löwengrip skriver att hennes livvakt rådde henne att sova borta den första kvällen, men det ville hon inte. I stället kom affärspartnern Pingis Hadenius och två bekanta över som stöd, skriver hon.

Kvällen därpå, på torsdagen, var Löwengrip på middag för prinsessan Sofias projekt Project Playground. Hon skriver:

“Det är en organisation jag gärna stöttar. Samt att jag behövde sysselsätta mig. Prinsessan Sofia, som har kommit och bli en vän till mig det senaste året, såg direkt att jag mådde dåligt. Hon är en sådan vän som snappar upp allt direkt.”

Vid 23-tiden orkade Löwengrip inte vara kvar längre, så hon åkte hem, skriver hon.

undefined

”Prinsessan Sofia, som har kommit och bli en vän till mig det senaste året, såg direkt att jag mådde dåligt”, skriver Isabella.

Foto: Erika Gerdemark / Kungliga Hovet

"Dömda för människorov"

“När jag och min livvakt kom till mitt hus stod två bilar skumt parkerade, en vid korsningen till min gata och en uppåt skogen där det finns en hundbana. De satt personer i bilarna och vi åkte närmare och tog reg-nummer."

– När vi slagit på bilnumren så har det visat sig att det varit människor som varit dömda för människorov, har Löwengrip tidigare sagt i en intervju i Expressen.

Efter det har Isabella Löwengrip inte sovit hemma, skriver hon.

“Det är en tragisk situation NN har försatt sig i men jag kan inte tycka synd om honom efter alla lögner. De enorma lånen fördes över till honom den 20 augusti enligt skuldebreven. Vi hade blivit tillsammans igen och jag tror att mitt namn gjorde de möjligt för honom att låna dessa summor.”

“Jag vet inte hur de kommande veckorna kommer att se ut. Jag hoppas att han hittar ett sätt att betala tillbaka, för dessa personer ger inte upp.”

undefined

Isabella Löwengrip i nya huset på Lidingö.

Foto: PRESSBILD

Exets vädjan till Löwengrip: Ställ det till rätta

Isabella Löwengrip lämnade Sverige för en solresa till Spanien efter att personerna ska ha dykt upp utanför hennes hem. Hon anklagar exet för att – utan hennes vetskap – ha förlorat andra personers pengar.

Expojkvännen, som har gått under jorden, säger å sin sida att Isabella Löwengrip vetat om hans affärer sedan sommaren 2017.

”Det är extremt svårt att hitta lösningar när man utmålas som kriminell men när det motbevisats är det en helt annan och ljusare situation”, har han skrivit i ett mejl till Expressen.

Han vill att Isabella Löwengrip ska ”uttala sig och ställa det till rätta”, skriver han:

”Jag har full förståelse för att hon har velat skydda sig själv och sitt varumärke i samband med att jag gör så enorma förluster med lånade pengar. Men varför hon har valt att skapa en nu bevisat falsk bild om mig genom uttalanden och i sin blogg kan jag inte förstå. Det får stora konsekvenser för mig men framför allt min familj och folk nära mig. Jag hoppas hon kan uttala sig och ställa det till rätta.”

Situationen är rätt hopplös för honom just för stunden

undefined

Expojkvännen har gått under jorden.

Foto: STELLA PICTURES

Kompanjonen: Påverkar inte affärerna

På måndagen reste Isabella Löwengrip på nytt utomlands – på affärsresa till New York tillsammans med kompanjonen Pingis Hadenius. På bloggen skriver hon att hon kommer att vara i den amerikanska miljonstaden en vecka per månad, medan de gör nya lanseringar i landet.

Hon skriver också att hon mellan mötena hinner med shopping. Bland annat har hon köpt en ny exklusiv klocka - en Cartier Panthere - som i Sverige kostar strax under 40 000 kronor:

– Jag behövde ett nytt minne. Denna klocka står för ett nytt kapitel i mitt liv i en ny del av världen. Det ska bli så spännande, skriver Löwengrip på sin blogg.

På plats i NY säger hon i en intervju med Expressens Ann-Sofie Näslund att "en i hennes team" skickat tillbaka den dyra klocka som expojkvännen tidigare gett henne:

– För den misstänker jag har köpts med någon annans pengar.

Samtidigt som Isabella Löwengrip var i New York försattes hennes expojkvän i konkurs. Enligt konkursansökan har han skulder på cirka 30 miljoner kronor varav den största enskilda skulden uppgår till 18-19 miljoner kronor.

– Situationen är rätt hopplös för honom just för stunden, säger hans advokat Johan Carlsson.

Den senaste tidens turbulens i privatlivet påverkar inte Isabella Löwengrip som entreprenör, menar kompanjonen Pingis Hadenius.

undefined

Isabella Löwengrip med exmaken Odd Spångberg.

Foto: SVEN LINDWALL

– Finansiellt sett är detta inget som skadar businessen på något sätt, säger Hadenius.

– Givetvis är en sådan här situation tuff för alla, men då märker man också vilket fantastiskt stöd man har. Alla våra kunder har hört av sig och undrar hur Isabella mår, de har varit otroligt stöttande.

Experten: Löwengrip nyttjas av krisen

Varumärkesexperten Niklas Turner Olovzon säger att Isabella Löwengrip har ett mycket högt varumärkesvärde:

– Det rör sig minst om hundra miljoner kronor. Hon var ju vår första stora influencer innan ens namnet hade kommit till.

Löwengrip har ”stor entreprenörsanda och talang för business” på ett sätt som få andra har, menar Turner Olovzon.

Tillsammans med affärspartnern Pingis Hadenius, 40, äger Isabella Löwengrip koncernen ISPI Holding AB.

Foto: PRESSBILD

Löwengrip och Hadenius lärde känna varandra över en lunch 2011 och bestämde sig för att tillsammans skriva en bok om privatekonomi.

Foto: PRESSBILD

Den senaste tidens turbulens i privatlivet påverkar inte Isabella Löwengrip som entreprenör, menar kompanjonen Pingis Hadenius.

Foto: PRESSBILD

Isabella skriver på sin blogg att hon kommer att vara i den amerikanska miljonstaden en vecka per månad, medan de gör nya lanseringar i landet.

Foto: PRESSBILD

Löwengrip har ”stor entreprenörsanda och talang för business” på ett sätt som få andra har, menar Turner Olovzon.

Foto: PRESSBILD

Turner Olovzon tror också att händelsen med hennes expojkvän har gynnat henne.

Foto: PRESSBILD

– Hon har kapitaliserat på sitt namn och bildat bolag som omsätter stora belopp. Kombinationen som influencer och företaget gör hennes namn värdefullt. Hundra miljoner kronor är inte att ta i för mycket.

Turner Olovzon tror också att händelsen med hennes expojkvän har gynnat henne:

– Jag lutar att det är positivt. Hela varumärket är byggt kring transparens och hela hennes liv är on display. Jag tror att nästan hundra procent av hennes följare sympatiserar med henne. Jag tror inte att hon drabbas av hans affärer.

LÄS MER: Unga miljardärens lyxliv – har blivit rik på klockor 

LÄS MER: Exet anklagar Löwengrip för osanning – visar upp sms som bevis