Publiksuccé på bio för nya ”Lorry”-filmen: ”Skitroligt”

”Lorry”-gängets nya film ”Lyrro” är redan en succé. Sen premiären den 19 oktober har 50 000 biobesökare valt att se den.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

”Lorry”-gängets nya film ”Lyrro” är redan en succé.

Sen premiären den 19 oktober har 50 000 biobesökare valt att se den.

– Det är skitroligt att filmen har nått en stor publik i samband med öppningshelgen, säger regissören Peter Dalle i ett pressmeddelande.

Filmen ”Lyrro – ut- & invandrarna” hade premiär i fredags, den 19 oktober. 24 år har gått sen humorgruppens förra film ”Yrrol” kom – och succén för den fristående uppföljaren blev tydlig direkt.Bara under premiärhelgen har filmen setts av 50 000 biobesökare, meddelar Zap PR i ett pressmeddelande.

Filmen ”Lyrro – ut- & invandrarna” hade premiär i fredags, den 19 oktober. 24 år har gått sen humorgruppens förra film ”Yrrol” kom – och succén för den fristående uppföljaren blev tydlig direkt.

Peter Dalle om succéfilmen ”Lyrro”

Peter Dalle, som skrivit, regisserat och spelar i filmen, säger:

 – Det är skitroligt att filmen har nått en stor publik i samband med öppningshelgen. Frågan filmen ställer sig är om vi verkligen blir bättre människor om vi får leva på en annan plats längre bort, eller om vårt förflutna redan hunnit ikapp oss.I filmen medverkar flera av de klassiska ”Lorry”-medlemmarna, som just Peter Dalle, Suzanne Reuter, Johan Ulveson och Claes Månsson. Därutöver medverkar nya namn för sammanhanget, som Nour El Refai, Henrik Dorsin, Sanna Sundqvist och Björn Gustafsson.

Ulla Skoog är inte med i nya filmen

Skådespelerskan Ulla Skoog, som är starkt förknippad med den första ”Lorry”-filmen ”Yrrol”, medverkar dock inte. Inte heller Lena Endre, Gunnel Fred eller Gunilla Röör – som alla varit med i olika ”Lorry”-sammanhang – medverkar.

Johan Ulveson och Ulla Skoog i ”Yrrol”. I nya filmen är Ulla Skoog inte med.
Foto: FILMBOLAG

– Tack och lov så träffar jag dem ibland. Det var synd att de inte var med, men ibland passar det inte med tider, så är det ibland, har Claes Månsson sagt om kvinnorna som försvunnit ur produktionen.

– Det har kommit och gått lite tjejer, men killarna har varit desamma.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.