Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Protesten mot Simons beslut – under rosceremonin i ”Bachelor”

Här är deltagarens protest i ”Bachelor”
Amanda Koskela väjer att protestera mot Simon Hermansson i ”Bachelor”. Foto: TV4/C More
Simon Hermansson planerar att tatuera in just en kvinna med hopsydd mun. Foto: Bachelor Sverige sänds måndag till torsdag på TV4 Play, Sjuan och C More
Simon Hermansson under rosceremonin i torsdagens asvnitt. Foto: Bachelor Sverige sänds måndag till torsdag på TV4 Play, Sjuan och C More

I torsdagens ”Bachelor” dyker deltagaren Amanda Koskela upp med en sminkat hopsydd mun – som en protest mot Simon Hermansson.

Ungkarlen planerar nämligen att tatuera in just en kvinna med hopsydd mun, och kan inte förstå att det är något som Koskela reagerar på.

– Det är mycket som klippts bort från vårt samtal under minglet och även under rosceremonin. Det verkade uppriktigt som om han inte förstod att det är ett motiv som jag och andra kan reagera på, säger Amanda Koskela.

Amanda Koskela väljer en annorlunda sminkning på torsdagens rosceremoni i ”Bachelor” på Sjuan. Hon dyker nämligen upp med svarta sträck över munnen, så det ser ut som hon har en hopsydd mun. Anledningen till det är att hon fått veta att den ena ungkarlen, Simon Hermansson, ska tatuera in en kvinna med hopsydd mun på sin kropp.

– Jag köper inte förklaringen till hans motiv. Det här är en markering från min sida, att 2019 och vidare gör man inte tatueringar på sin kropp av kvinnor med en hopsydd mun, säger Amanda Koskela i programmet.

Hermansson får sedan försvara sig, och menar att den symboliserar en tid då han mådde dåligt och inte kunde berätta det för sin omgivning.

– Jag har aldrig velat tysta en kvinna på något sätt. Jag har hellre en vacker kvinna på min kropp än en karl. Jag har blivit uppfostrad av världens vackraste kvinna, min mamma. Sedan har jag en jättevacker tjej i min dotter, som jag värderar högre än mig själv här i livet. Jag älskar kvinnor i alla former, ni är fantastiska. Tatueringen symboliserar bara att jag tagit mig igenom den här skitperioden i mitt liv.

”Hans förklaring var direkt bullshit”

Amanda Koskela tycker dock inte att ungkarlens förklaring håller.

– Jag uppfattade att hans förklaring var direkt bullshit. Jag kan förstå och har full respekt för att något så personligt och allvarligt som psykisk ohälsa är något man kan vilja tatuera in ett motiv för, men för mig symboliserar tatueringen ett skevt kvinnoperspektiv. Ingen kvinna skall tystas, säger Amanda Koskela.

Amanda Koskela berättar att det är mycket som har klippts bort från programmet.

– Det är mycket som klippts bort från vårt samtal under minglet och även under rosceremonin. Det verkade uppriktigt som om han inte förstod att det är ett motiv som jag och andra kan reagera på, säger hon.

”Bachelor” sänds måndag till torsdag på TV4 Play, Sjuan och C More

Här berättar Simon Hermansson om kritiken från säsongen:

Här är årets andra Bachelor Felix Almsved